Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013

Βαριές ποινές περιμένουν τους τοκογλύφους της Θεσσαλονίκης

“Καταπέλτης” ήταν χθες ο εισαγγελέας για τον “εγκέφαλο” του μεγαλύτερου κυκλώματος τοκογλυφίας στη Θεσσαλονίκη, καθώς ζήτησε την ενοχή του Μ. Καραμπέρη για κακουργηματική τοκογλυφία σε 11 περιπτώσεις κατ΄ επάγγελμα, κατά συνήθεια και κατά συρροή, τρεις περιπτώσεις εκβίασης και ηθική αυτουργία σε μια τέταρτη, «ξέπλυμα» εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, οπλοφορία και οπλοκατοχή.



Ωστόσο, εισηγήθηκε την απαλλαγή του για το αδίκημα της συγκρότησης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, εκτιμώντας πως ο Μ. Καραμπέρης είχε αναπτύξει «προσωπική τοκογλυφική δραστηριότητα» με τη συμμετοχή κάποιων ατόμων, η οποία όμως δεν συνιστά συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.

Πρότεινε, επίσης, την ενοχή δημοσιογράφου της ΕΤ3 για άμεση συνέργεια σε μια τοκογλυφία, καθώς και άλλων τριών κατηγορουμένων, μεταξύ αυτών ενός τραπεζικού συμβούλου, της προσωπικής γραμματέως του Καραμπέρη και ενός υπαλλήλου του.

Αντίθετα, πρότεινε την αθώωση του απότακτου αστυνομικού, δύο τραπεζικών στελεχών, ενός δικηγόρου και άλλων τεσσάρων κατηγορουμένων. Για τον εφοριακό, πρώην διευθυντή του ΣΔΟΕ στη Θεσσαλονίκη, που ενημέρωσε τηλεφωνικά τον Καραμπέρη για την «κρατημένη» καταγγελία εις βάρος του, ο εισαγγελέας αποφάνθηκε πως δεν μπορεί να στοιχειοθετηθεί η κατηγορία της κατάχρησης εξουσίας που του αποδόθηκε και πρότεινε την απαλλαγή του.

Την ίδια στιγμή, όμως, ζήτησε να διαβιβαστεί τμήμα της δικογραφίας στον αρμόδιο εισαγγελέα, προκειμένου να διερευνήσει αν συντρέχουν οι λόγοι άσκησης ποινικής δίωξης σε βάρος του πρώην διευθυντή του ΣΔΟΕ για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com