Σάββατο 29 Ιουνίου 2013

Σε καθεστώς επιλεκτικής χρεοκοπίας υποβαθμίστηκε η Κύπρος

Νέο σοκ για την κυπριακή οικονομία καθώς η Fitch Ratings υποβάθμισε την αξιολόγηση των χρεογράφων της Κύπρου σε εγχώριο νόμισμα σε ΄RD΄ (΄Restricted Default΄) από ΄CCC΄ προχώρησε η Fitch Ratings έπειτα από την ανακοίνωση της κυβέρνησης για την ολοκλήρωση της ανταλλαγής ομολόγων που διέπονται από το εγχώριο δίκαιο.





Αλλά και ο οίκος Standard & Poor's υποβάθμισε την Κύπρο σε καθεστώς επιλεκτικής χρεοκοπίας (Selective Default) μετά την ολοκλήρωση της ανταλλαγής ομολόγων που υπόκεινται σε εγχώριο δίκαιο.

Σύμφωνα με τον οίκο Fitch η κίνηση της κυπριακής κυβέρνησης αποτελεί μία «distressed» συναλλαγή. Όπως επισημαίνει ο οίκος η διάρκεια ωρίμανσης των νέων ομολόγων επεκτείνεται εκτός της περιόδου του προγράμματος διάσωσης (2013- α' τρίμηνο 2016) και καθώς το κουπόνι διατηρείται σταθερό, οι όροι για τους ομολογιούχους είναι σημαντικά χειρότεροι. Μετά το διακανονισμό, ο οποίος έχει οριστεί για την 1η Ιουλίου, η Fitch θα αναβαθμίσει την εν λόγω αξιολόγηση της Κύπρου πιθανότατα σε μία χαμηλή κερδοσκοπική βαθμίδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com