Σάββατο 29 Ιουνίου 2013

ΜΕΧΡΙ 12 ΙΟΥΛΙΟΥ Η ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΥΠΟΒΟΛΗ Τα τρία βήματα για το μηχανογραφικό

Το τελευταίο κρίσιμο «τεστ» για την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση καλούνται να περάσουν οι υποψήφιοι των Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων, συμπληρώνοντας από σήμερα έως και την ερχόμενη Παρασκευή 12 Ιουλίου το μηχανογραφικό δελτίο με τα τμήματα ΑΕΙ της προτίμησής τους. Η συμπλήρωση και υποβολή του μηχανογραφικού δελτίου θα γίνει ηλεκτρονικά, ενώ πρέπει να τονισθεί ότι η προθεσμία είναι αποκλειστική και δεν θα δοθεί παράταση.




Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας, έως και την Δευτέρα 1 Ιουλίου οι υποψήφιοι δεν θα μπορούν να οριστικοποιήσουν το μηχανογραφικό, αλλά μόνο να το επεξεργαστούν και να το αποθηκεύσουν προσωρινά. Από την Τρίτη 2 Ιουλίου και, αφού θα έχουν εξοικειωθεί με την εφαρμογή, θα μπορούν και να το οριστικοποιήσουν. Σημειώνεται ότι οι βαθμολογίες των ειδικών μαθημάτων θα ανακοινωθούν στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Ειδικότερα, τρία είναι τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσουν οι υποψήφιοι για τη συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου:

1. Με τον προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password) και τον οκταψήφιο κωδικό εξετάσεων, οι υποψήφιοι μπορούν να επισκέπτονται την ηλεκτρονική διεύθυνση http://exams.minedu.gov.gr. Εκεί, μπορούν να βρουν τον αριθμό εισακτέων, βάσεις παλαιότερων ετών, συχνές ερωτήσεις και φυσικά το ηλεκτρονικό μηχανογραφικό δελτίο.

2. Με την είσοδο στο ηλεκτρονικό μηχανογραφικό δελτίο θα βλέπουν προσυμπληρωμένα τα στοιχεία τους, την ειδική περίπτωση, στην οποία τυχόν ανήκουν και στη συνέχεια τα τμήματα, ταξινομημένα ανά πεδίο. Αφού κάνουν μια πρώτη επιλογή με κάποιες προτιμήσεις, αρχικά πρέπει να επιλέξουν Προσωρινή Αποθήκευση. Τη διαδικασία αυτή μπορούν να την κάνουν όσες φορές θέλουν. Στην τελική τους επίσκεψη, θα περάσουν πάλι όλα τα πρώτα βήματα, αν θέλουν θα αλλάξουν κάποιες προτιμήσεις τους και θα φτάσουν στο τελικό βήμα της οριστικοποίησης.

3. Μετά την οριστικοποίηση, που πρέπει να γίνει μέσα στην προθεσμία, δηλαδή έως τις 12 Ιουλίου, το μηχανογραφικό δελτίο αποκτά πλέον αριθμό πρωτοκόλλου (αναγράφεται πάνω δεξιά στη σελίδα). Σκόπιμο κρίνεται οι υποψήφιοι να εκτυπώσουν το οριστικοποιημένο μηχανογραφικό δελτίο ή και να το αποθηκεύσουν στον υπολογιστή τους.

Oδηγίες για τους υποψήφιους

Aπό σήμερα έως και την ερχόμενη Παρασκευή 12 Iουλίου θα πρέπει οι υποψήφιοι να συμπληρώσουν το μηχανογραφικό δελτίο με τα τμήματα AEI και TEI της προτίμησής τους.
H συμπλήρωση και υποβολή του μηχανογραφικού δελτίου γίνεται ηλεκτρονικά στη διεύθυνση http://exams.minedu.gov.gr., χρησιμοποιώντας το password και τον οκταψήφιο κωδικό εξετάσεων.
Eως και τη Δευτέρα 1 Iουλίου οι υποψήφιοι δεν θα μπορούν να οριστικοποιήσουν το μηχανογραφικό, αλλά μόνο να το επεξεργαστούν και να το αποθηκεύσουν προσωρινά.
Aπό την Tρίτη 2 Iουλίου οι υποψήφιοι θα μπορούν να οριστικοποιήσουν το μηχανογραφικό δελτίο το οποίο και θα πρέπει να εκτυπώσουν ή να αποθηκεύσουν στον υπολογιστή τους.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com