Παρασκευή 28 Ιουνίου 2013

ΣΔΟΕ: Πρωταθλητές στην φοροδιαφυγή Πήλιο - Κέρκυρα

Εκατοντάδες παραβάτες εντόπισε το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος κατα τη διάρκεια 841 ελέγχων που πραγματοποίησε το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος σε τουριστικούς προορισμούς στο πλαίσιο της πάταξης της φοροδιαφυγής, του λαθρεμπορίου και της αδήλωτης εργασίας.




Συγκεκριμένα, το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος πραγματοποίησε κατά το διάστημα 21- 24 Ιουνίου 2013, 841 ελέγχους σε ισάριθμες επιχειρήσεις σε τουριστικούς προορισμούς, στη Σαντορίνη, Πάρο- Αντίπαρο, Μύκονο, Κρήτη, Θάσο, Κέρκυρα, Μυτιλήνη, Σκύρο, Χαλκιδική, Πλαταμώνα, Ρόδο, Λουτράκι, Κυπαρισσία, Καλαμάτα, Πάργα, Πάτρα, Σκόπελο, Σκιάθο και Πήλιο.

Από τις 841 επιχειρήσεις που ελέχθησαν, οι 381 βρέθηκαν παραβάτες.

Καταλογίστηκαν 822 παραβάσεις για μη έκδοση αποδείξεων, μη υποβολή απόδοσης ΦΠΑ, μη καταχώρηση στα βιβλία κίνησης των ξενοδοχείων, αδήλωτους εργαζόμενους κλπ. Η παραβατικότητα στους διάφορους τουριστικούς προορισμούς ποικίλει ως εξής:

Παραλία Πηλίου 83%
Κέρκυρα: 77,70%
Πάρος- Αντίπαρος 61.90%
Σαντορίνη 60%
Εύβοια 60%
Πελοπόννησος 46%
Μύκονος 42%
Σποράδες 42%
Ρόδος 36%
Μυτιλήνη 34%
Χαλκιδική 32%
Πάργα 30%
Κρήτη 27%
Πλαταμώνος 0,00%

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΣΔΟΕ, το Σώμα βάσει προγράμματος έχει εκπονήσει επιχειρησιακό σχέδιο για την θερινή περίοδο από 1η Ιουλίου 2013 έως 15 Σεπτεμβρίου 2013, για τον έλεγχο κάθε μορφής επιχειρήσεων οι οποίες δραστηριοποιούνται στον τουριστικό τομέα.

Σκοπός είναι η πάταξη της φοροδιαφυγής, της προστασίας των καταναλωτών από ακατάλληλα τρόφιμα και ποτά, η αδήλωτη εργασία και στον τομέα αυτόν θα συνεργαστεί με τις συναρμόδιες ελεγκτικές αρχές.

Επίσης θα προστατευθεί ο αθέμιτος ανταγωνισμός και θα ελεγχθούν οι κρυφές ενοικιάσεις πολυτελών κατοικιών σε ακριβούς προορισμούς με το πρόσχημα της φιλοξενίας. Θα πραγματοποιούνται συνεχείς δειγματοληψίες στα προσφερόμενα αλκοολούχα ποτά.

Θα αποτελεί στοιχείο γενικού φορολογικού ελέγχου η απασχόληση αδήλωτων εργαζομένων ως τεκμήριο αδήλωτων εισοδημάτων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com