Σάββατο 29 Ιουνίου 2013

Διπλάσιο μέρισμα από τον ΟΛΘ

Δεν ισχύει πλέον και τυπικά η υποχρέωση του Δημοσίου να κατέχει τουλάχιστον το 51% των μετοχών του ΟΛΘ Α.Ε., καθώς χθες και σε εφαρμογή του Ν. 4092/12, μεταβλήθηκε σχετικά το καταστατικό της εισηγμένης εταιρείας, η οποία οδεύει, είτε προς παραχώρηση συγκεκριμένων υποδομών-δραστηριοτήτων της σε ιδιώτη επενδυτή, είτε σε πλήρη ιδιωτικοποίηση.




Στο πλαίσιο της αλλαγής του καταστατικού, κατόπιν πρότασης του μεγαλομετόχου ΤΑΙΠΕΔ (ποσοστό άνω του 74%), περιλήφθηκε και η δυνατότητα εισαγωγής μετόχων του ΟΛΘ και σε οποιοδήποτε άλλο διεθνώς αναγνωρισμένο Χρηματιστήριο, εκτός του Χ.Α.

Εντύπωση προκάλεσε το γεγονός πως η πρόταση της διοίκησης του ΟΛΘ για διανομή μερίσματος της τάξης του 0,60 ευρώ/μετοχή από τα αποτελέσματα της χρήσης 2012 τελικά δεν «πέρασε», καθώς το ΤΑΙΠΕΔ ζήτησε και εγκρίθηκε η διανομή ενός κατά πολύ υψηλότερου μερίσματος, ήτοι 1,50 ευρώ/μετοχή.

Έτσι, το μέρισμα του ΟΛΘ για το 2012 είναι δεδομένο πως συγκαταλέγεται ανάμεσα στα μεγαλύτερα στο Χ.Α., ενώ επειδή υπόκειται σε παρακράτηση φόρου 25%, το καθαρό καταβαλλόμενο ποσό του μερίσματος ανά μετοχή θα ανέλθει σε 1,1250 ευρώ/μετοχή.

Ως ημερομηνία αποκοπής ορίσθηκε η 17η Ιουλίου 2013 και ως ημερομηνία προσδιορισμού των δικαιούχων του μερίσματος ορίσθηκε η 19η Ιουλίου 2013.

Αναφερόμενος στο ζήτημα της αξιοποίησης του λιμανιού, ο πρόεδρος του ΟΛΘ κ. Σ. Αγγελούδης επισήμανε πως είναι υπέρ του μοντέλου των παραχωρήσεων συγκεκριμένων λιμενικών λειτουργιών, όπως και στον Πειραιά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com