Σάββατο 29 Ιουνίου 2013

Εντολή τρόικας: Πουλήστε το 25% της Eurobank έως τον Νοέμβριο

Σε ένα αγώνα δρόμου να πουληθεί το 25% της Eurοbank, το αργότερο έως τα τέλη Νοεμβρίου, θα αποδυθεί από τις επόμενες ημέρες το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και η νέα διοίκηση της τράπεζας.





Τα τελευταία 24ωρα, σύμφωνα με το newmoney.gr, οι κορυφαίοι αξιωματούχοι της τρόικας κ.κ. Τόμσεν, Μορς και Μαζούχ έχουν διαμηνύσει στην ελληνική κυβέρνηση , στην Τράπεζα της Ελλάδος και στη διοίκηση του ΤΧΣ ότι το 25% των μετοχών της Eurobank θα πρέπει να περάσει σε χέρια, είτε στρατηγικού επενδυτή, είτε εναλλακτικά να γίνει IPO, δηλαδή προσφορά μετοχών με δημόσια εγγραφή καθώς θεωρείται μνημονιακή υποχρέωση.

Κορυφαίοι αξιωματούχοι πιστεύουν ότι το εγχείρημα αυτό θεωρείται ιδιαίτερα δύσκολο, καθώς το ενδιαφέρον για το ελληνικό τραπεζικό σύστημα, τουλάχιστον μέχρι στιγμής, είναι μάλλον μηδαμινό, ενώ η πραγματική αξία της Eurobank είναι σχεδόν στο μισό της λογιστικής άξιας. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι σε κάθε 1 ευρώ που έχει βάλει το Ταμείο στο μετοχικό κεφάλαιο της τράπεζας, υπό τις σημερινές συνθήκες αξίζει 0,50 λεπτά.

Άλλωστε δεν είναι τυχαίο ότι και η επικεφαλής του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής, κ. Αναστασία Σακελαρίου, κατά τη διάρκεια της χθεσινής της τοποθέτηση στην Γενική Συνέλευση της Eurobank, τόνισε ότι «η διοίκηση του ΤΧΣ θα παραμένει διοικητικά ανεξάρτητη έχοντας στη στήριξη του βασικού μετόχου με στόχο την επιστροφή της σε ένα ιδιωτικό καθεστώς το συντομότερο δυνατό». Αν και η υποχρέωση να μεταβιβαστεί το 25% των μετοχών της Euro Βank είναι μνημονιακη υποχρέωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com