Σάββατο 29 Ιουνίου 2013

Επικαιροποίηση προγράμματος: Οχι σε νέα μέτρα, αλλαγές στη φορολογία,διοικητική μεταρρύθμιση.

Να μη ληφθούν πρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα που τροφοδοτούν την ύφεση και την ανεργία.




Τη διασφάλιση αυτή θέτουν από το ΠΑΣΟΚ ως βασική προτεραιότητα για την επικαιροποίηση της προγραμματικής συμφωνίας που επεξεργάζονται τα δύο κομματα που μετέχουν στην κυβέρνηση.

Σύμφωνα με την Ιπποκράτους, το δεύτερο μεγάλο θέμα που θα πρέπει να συμφωνηθεί είναι η δέσμη των φορολογικών ζητημάτων και ειδικότερα το εθνικό φορολογικό σύστημα, η φορολογία ακινήτων, η φορολογία εισοδήματος, το ζήτημα του ΦΠΑ στην εστίαση, κοκ.

Τρίτη προτεραιότητα, όπως υποστηρίζουν τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, είναι η διοικητική μεταρρύθμιση ώστε η χώρα να φανεί συνεπής στις διεθνείς υποχρεώσεις της αλλά και η κοινωνία να λάβει ένα καθαρό μεταρρυθμιστικό μήνυμα αξιοκρατίας και διαφάνειας.

Σε ό,τι αφορά το ζήτημα της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, στην Ιπποκράτους τονίζουν ότι υπάρχει συμφωνημένο πλαίσιο και είναι αναγκαία η επιτάχυνση όλων των διαδικασιών για να επαναλειτουργήσει άμεσα η δημόσια ραδιοτηλεόραση και για το μεταβατικό και για το οριστικό σχήμα.

Ένα ακόμη ζήτημα για το ΠΑΣΟΚ είναι η οριστικοποίηση των θέσεων των δύο κομμάτων για ανοικτά ζητήματα ιδιωτικοποιήσεων, αλλά και η εξειδίκευση των θεσμικών πρωτοβουλιών για τη ριζική ανανέωση του πολιτικού συστήματος, με αποκορύφωση των αναθεώρηση του Συντάγματος, όπου εντάσσεται και το ζήτημα της αντιρατσιστικής νομοθεσίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com