Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013

Ακόμη ευκολότερες απολύσεις ζητεί το Δ.Ν.Τ

Περαιτέρω “άνοιγμα” των αγορών και των επαγγελμάτων - με έμφαση στις αγορές υπηρεσιών και προϊόντων - και “απλοποίηση των διαδικασιών εισόδου και εξόδου από την αγορά εργασίας” (δηλαδή ακόμη πιο εύκολες προσλήψεις και απολύσεις) ζητεί το Δ.Ν.Τ.




Τα μέτρα αυτά που δεν αποκλείεται να τεθούν στις διαπραγματεύσεις της τρόϊκας με την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας και των άλλων υπουργείων, προέταξε χθες, στο πλαίσιο ημερίδας για την κρίση της απασχόλησης της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας που έγινε στην Αθήνα, ο επικεφαλής του γραφείου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην Αθήνα, Μπομπ Τραα. Νωρίτερα τόσο στην συνεδρίαση των κοινοβουλευτικών επιτροπών απασχόλησης και κοινωνικών υποθέσεων της Βουλής όσο και στην ημερίδα του Δ.Γ.Ε ο Επίτροπος της Ε.Ε για την Απασχόληση László Andor ζήτησε να ενεργοποιήσει η ελληνική κυβέρνηση την “εγγύηση” ότι οι νέοι ηλικίας έως 25ετών θα έχουν μια “καλής ποιότητας” προσφορά απασχόλησης, εκπαίδευσης, μαθητείας ή πρακτικής άσκησης εντός 4 μηνών από το τέλος της σχολικής τους ζωής ή από τη στιγμή που μένουν άνεργοι”. “Θα εφαρμόσουμε ακόμη πιο διευρυμένο πρόγραμμα για 120.000 νέους ηλικίας έως 29 ετών” απάντησε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης προαναγγέλλοντας αλλαγές στον ΟΑΕΔ και στο σύστημα μαθητείας καθώς και την υλοποίηση προγραμμάτων και για άλλες κατηγορίες ανέργων όπως εκείνους που ζουν σε νοικοκυριά χωρίς κανένα εργαζόμενο, τις γυναίκες κ. α με την εμπροσθοβαρή αξιοποίηση των κοινοτικών πόρων που αναμένονται. “Η ανεργία αποτελεί το πιο σκληρό πρόσωπο της κρίσης δεν μπορούμε να στέκουμε αδρανείς, περιμένοντας την ανάκαμψη” κατέληξε ο υπουργός ζητώντας την επανεκκίνηση του κοινωνικού διαλόγου μεταξύ των οργανώσεων των εργοδοτών και της ΓΣΕΕ για θέματα απασχόλησης και ανεργίας.

Ο ΣΕΒ

“Οι παλιές διεκδικήσεις είναι πλέον άνευ περιεχομένου, το συνηθισμένο παζάρι για τον κατώτατο μισθό είναι άνευ αντικειμένου...Η πραγματικότητα της κρίσης επιβάλλει ένα νέο πρότυπο ΕΓΣΣΕ, μια νέα μορφή κοινωνικού διαλόγου με στόχο τη διαφύλαξη των θέσεων εργασίας, την καταπολέμηση της ανεργίας και την επαναφορά της οικονομίας σε τροχιά ανάπτυξης” δήλωσε, στη συνάντηση με τον Επίτροπο, ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δ. Δασκαλόπουλος υπογραμμίζοντας ότι “μόνο με βιώσιμες και ανταγωνιστικές επιχειρήσεις μπορούμε ν' ανακτήσουμε τις χαμένες δουλειές και να υπάρξει ρεαλιστική προοπτική αποκατάστασης των εισοδημάτων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com