Σάββατο 29 Ιουνίου 2013

Φόροι και πρόστιμα 40 εκατ. σε 315 offshore

Φόρους και πρόστιμα ύψους 40 εκατ. ευρώ σε 315 offshore που διαθέτουν ακίνητη περιουσία στην Ελλάδα έχουν ήδη βεβαιώσει οι φορολογικές αρχές, ενώ παράλληλα δόθηκαν 102 εντολές ελέγχου για εξωχώριες εταιρείες με έδρα τις Βρετανικές Παρθένους Νήσους.




Τα στοιχεία αυτά παρουσίασε χθες στη Βουλή ο υφυπουργός Οικονομικών Γ. Μαυραγάνης απαντώντας σε επίκαιρες ερωτήσεις για τις δράσεις αντιμετώπισης της φοροδιαφυγής.

Όπως δήλωσε ο κ. Μαυραγάνης οι έλεγχοι στις offshore βρίσκονται σε εξέλιξη και ήδη έχουν κληθεί εκπρόσωποι και εμπλεκόμενα πρόσωπα, προκειμένου να προσκομίσουν στοιχεία για να γίνει η ταυτοποίηση και να εντοπίζεται ο πραγματικός δικαιούχος.

Για τον έλεγχο των εμβασμάτων της τριετίας 2009 -2011 ο υφυπουργός τόνισε πως το πρώτο μέρος που περιλάμβανε τη διαχείριση των προσκλήσεων που είχαν αποσταλεί για οικειοθελή συμμόρφωση ολοκληρώθηκε τον Μάρτιο και στο δεύτερο μέρος έγινε αξιολόγηση των υποθέσεων βάσει κανόνων κριτηρίων ανάλυσης κινδύνου, προκειμένου να ελεγχθούν αρχικά οι υποθέσεις πολύ μεγάλου ή μεγάλου ρίσκου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com