Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2013

Από τη Δευτέρα έρχεται το νέο e-prescription

Το νέο ενιαίο σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης φαρμάκων, ιατρικών πράξεων και εξετάσεων, e-prescription, που θα τεθεί σε εφαρμογή από τη Δευτέρα 14 Ιανουαρίου, παρουσιάστηκε σήμερα από τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ), Χρήστο Χάλαρη.





Με το νέο σύστημα επεκτείνεται η εφαρμογή μέσω της καταχώρησης της επίσκεψης στο γιατρό και της διαχείρισης των παραπεμπτικών διαγνωστικών εξετάσεων, η όλη διαδικασία απλουστεύεται και μειώνεται ο χρόνος έκδοσης και εκτέλεσης συνταγής και παραπεμπτικού. Παράλληλα παρέχεται η δυνατότητα απευθείας άντλησης στατιστικών στοιχείων και πιο αποτελεσματικού ελέγχου της συμπεριφοράς των γιατρών, καθώς και εμφάνισης του ιστορικού του ασθενούς με στοιχεία για την πάθηση, τη διάγνωση και τη θεραπεία.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ) εφιστά την προσοχή στην εφαρμογή του νέου συστήματος και ζητά να είναι πιλοτική μέχρι να διασφαλιστεί η αποτελεσματικότητά του.

Ο πρόεδρος της ΗΔΙΚΑ παρουσίασε επίσης στοιχεία για την 7μηνη λειτουργία της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης. Σύμφωνα με αυτά:

-Εξυπηρετήθηκαν περίπου 2,3 εκατομμύρια ασφαλισμένοι τον μήνα.

-Εκτελέστηκαν πάνω από 28,5 εκ. ιατρικές συνταγές συνολικής αξίας περίπου 11 δισ. ευρώ και πιστοποιήθηκαν 41.000 γιατροί και 11.000 φαρμακεία.

-Το ποσοστό διείσδυσης ξεπέρασε το 90%, καθιστώντας την εφαρμογή μια από τις πλέον δυναμικές πανευρωπαϊκά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com