Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2013

Ποιες τρομοκρατικές οργανώσεις «βλέπει» η Αστυνομία πίσω από το χτύπημα

Κόκκινος συναγερμός στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία και σε όλη την Ελληνική Αστυνομία μετά την επίθεση στα γραφεία της ΝΔ.




Οι έρευνες στα εγκληματολογικά εργαστήρια, οι μαρτυρίες περαστικών και οι κάμερες θα μπορέσουν να ρίξουν σχετικό φως στην υπόθεση, ωστόσο, ήδη οι αρχές ξέρουν ότι βρίσκονται μπροστά σε μια καλά οργανωμένη επίθεση που σίγουρα δεν έγινε από «γκαζάκηδες» αλλά από θρασείς τρομοκράτες οι οποίοι έχουν βαρύ οπλισμό και στέλνουν το μήνυμα ότι μπορούν να χτυπήσουν όποιο στόχο διαλέξουν. Αργά το βράδυ της Δευτέρας η αστυνομία ανακοίνωσε ότι τα όπλα που χρησιμοποιήθηκαν ήταν «καθαρά», δεν είχαν δηάδή χρησιμοποιηθεί σε άλλη τρομοκρατική ή εγκληματική ενέργεια.

Πλέον, οι αστυνομικοί εκφράζουν φόβους για «ξύπνημα» της τρομοκρατίας που μπορεί να οδηγήσει σε νέες επιθέσεις με όπλα και βόμβες. Η περιρρέουσα ατμόσφαιρα, με την οικονομική κρίση αλλά και την ένταση που έχει προκληθεί από την υπόθεση της «βίλας Αμαλία» και του μπαράζ χτυπημάτων με γκαζάκια σε δημοσιογράφους, τον αδερφό του Σ. Κεδίκογλου και σε κτίρια τραπεζών, βοηθά στην αναζωπύρωση του αντάρτικου πόλεων.

Τα βασικά σενάρια που εξετάσουν οι αστυνομικοί, με βάση και τα ευρήματα από το χτύπημα στη Νέα Δημοκρατία είναι τα εξής:

Να έχει εμφανιστεί νέος βραχίονας της «Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς» πιο αναβαθμισμένος και πιο ριψοκίνδυνος, που ήθελε να «απαντήσει» στην Αστυνομίας για τις πρόσφατες συλλήψεις των δύο φοιτητών.

Να επαναδραστηριοποιήθηκε ο κατηγορούμενος ως ηγετικό στέλεχος στον «Επαναστατικό Αγώνα» Νίκος Μαζιώτης. Υπενθυμίζεται ότι ο Μαζιώτης μαζί με τη σύντροφό του Πόλα Ρούπα είχαν αποφυλακιστεί λόγω παρέλευσης 18μήνου και ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη η δίκη τους, εξαφανίστηκαν στις αρχές του περασμένου Ιουλίου. Από τότε η Αστυνομία τους αναζητά και η μόνη τους «εμφάνιση» ήταν στις αρχές του περασμένου Δεκεμβρίου στον ιστότοπο indymedia όπου έγραψαν μακροσκελείς επιστολές. Δεν αποκλείεται ο Μαζιώτης να έφτιαξε νέα ομάδα η οποία προέβη στο χθεσινό χτύπημα. Υπενθυμίζεται ότι στο οπλοστάσιο των δύο πιο πάνω οργανώσεων, υπήρχαν καλάσνικοφ.

Ερευνάται μια πιθανή ενεργοποίηση της «Σέχτας Επαναστατών» η οποία όμως έχει σιγήσει μετά τη δολοφονία του δημοσιογράφου, Σωκράτη Γκιόλια το 2010. Και αυτή η οργάνωση είχε τουλάχιστον 3 Καλάσνικοφ στην κατοχή της.

Η οργάνωση ΟΠΛΑ που είχε «γαζώσει» το αστυνομικό τμήμα Αγίας Παρασκευής τον Οκτώβριο του 2009. Υπάρχουν αρκετές ομοιότητες, ωστόσο, έκτοτε δεν έκανε καμιά εμφάνιση.

Υπάρχουν φυσικά κι άλλα ενδεχόμενα, όπως να είναι μια εντυπωσιακή ενέργεια από εγκληματίες του κοινού ποινικού δικαίου ή ακόμη και η εμφάνιση μιας νέας οργάνωσης. Επίσης, να υπενθυμίσουμε ότι πριν μερικούς μήνες η οργάνωση «Αντιφασιστικό Μέτωπο-Ατυπη Αναρχική Ομοσπονδία (FAI) είχε επιχειρήσει να ισοπεδώσει τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στον Ασπρόπυργο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com