Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2013

Νέο μοντέλο διοίκησης από τον Τζιτζικώστα

Νέο μοντέλο διοίκησης στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας πρόκειται να παρουσιάσει ο νέος περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας, με επίκεντρο την ανάληψη τομεακών αρμοδιοτήτων σε κάθε έναν από τους δέκα αντιπεριφερειάρχες, επιπλέον του τομέα ευθύνης τους, είτε ανά περιοχή είτε θεματικά.





Συγκεκριμένες αρμοδιότητες θα αναλάβουν και οι εντεταλμένοι σύμβουλοι σε κάθε περιφερειακή ενότητα, οι οποίοι θα έχουν πλέον δικαιώματα υπογραφής, προκειμένου να διευκολυνθεί το έργο των αντιπεριφερειαρχών. Σε πλήθος 50 περιφερειακών συμβούλων της παράταξης της διοίκησης, συγκεκριμένοι ρόλοι αναμένεται να δοθούν σε περίπου 35, καθώς οι δέκα από αυτούς είναι οι αντιπεριφερειάρχες και κάποιοι είναι επιφορτισμένοι με καθήκοντα προέδρου ή έχουν ανειλημμένες υποχρεώσεις στη Βουλή.

Μετά την αυριανή ανακοίνωση των ονομάτων των τριών θεματικών αντιπεριφερειαρχών θα τεθούν συγκεκριμένοι στόχοι και θα ζητούνται συγκεκριμένα αποτελέσματα ανά τακτά χρονικά διαστήματα τόσο από τους δέκα αντιπεριφερειάρχες όσο και από τους εντεταλμένους ανά περιφερειακή ενότητα συμβούλους.

Αναφορικά με την εποπτεία κάθε τομέα ευθύνης από κάθε αντιπεριφερειάρχη για το σύνολο της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, ο σκοπός είναι τα ζητήματα που προκύπτουν να αντιμετωπίζονται σε επίπεδο περιφέρειας κι όχι τοπικά, όπως συνέβαινε μέχρι τώρα.
Στόχος το νέου μοντέλου λειτουργίας είναι η πιο αποτελεσματική διοίκηση και η ταχύτερη διεκπεραίωση υποθέσεων και εγγράφων σε κάθε νομό.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com