Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2013

ΕΞΑΙΡΕΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ Μετωπική εργαζομένων-διοίκησης στη «Φωκάς»

Κλιμακώνεται η πίεση των εργαζομένων του ομίλου Φωκά προς τη διοίκηση της λιανεμπορικής αλυσίδας, καθώς οι πρώτοι, αφού πέτυχαν δικαστικά να εξαιρεθούν από τα προσωρινά ασφαλιστικά μέτρα προστασίας, που ζήτησε ο δεύτερος, συνεχίζουν την επίσχεση εργασίας.






Ειδικότερα προχθές εκδικάστηκαν τα ασφαλιστικά μέτρα των 100 και πλέον εργαζομένων του ομίλου, οι οποίοι όντας σε επίσχεση, ζητούν την καταβολή των δεδουλευμένων τους από τον περασμένο Οκτώβριο.

Η απόφαση για τα ασφαλιστικά αναμένεται περίπου σε ένα μήνα, ενώ στο μεσοδιάστημα και συγκεκριμένα στις 25 Ιανουαρίου θα εκδικαστεί η αίτηση υπαγωγής του Φωκά στη διαδικασία εξυγίανσης, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 99 του Ν.3588/2007, όπως αυτές αντικαταστάθηκαν με το άρθρο 12 του Ν.4013/2011 και συμπληρώθηκαν με τις διατάξεις του Ν.4072/2012.

Κατά τη διάρκεια της εκδίκασης των ασφαλιστικών μέτρων, η πλευρά του ομίλου Φωκά φέρεται να είπε πως λόγω της προσωρινής διαταγής προστασίας από τους πιστωτές, δύναται να εξυπηρετεί με μεγαλύτερη ευχέρεια οφειλές απέναντι στους εργαζομένους, στο Δημόσιο και σε ασφαλιστικούς φορείς. Στο πλαίσιο αυτό πρότεινε να εξοφλήσει στις 31 Ιανουαρίου τις οφειλές του Οκτωβρίου του 2012 και του Ιανουαρίου του 2013, ζητώντας από τους εργαζομένους, εφόσον συναινέσουν, να επιστρέψουν άμεσα στην εργασία τους.

Ενημέρωση
Ωστόσο, οι εργαζόμενοι δεν συμφώνησαν και ζήτησαν να έχουν αναλυτική ενημέρωση για τις οικονομικές επιδόσεις του ομίλου το τελευταίο χρονικό διάστημα, παρουσία και της ιδιοκτησίας του Φωκά, κάτι που θα υλοποιηθεί σε νέα συνάντηση την ερχόμενη εβδομάδα. Η Φωκάς διαθέτει ένα κατάστημα στην Αθήνα, τρία στη Θεσσαλονίκη και ένα στο Βόλο, ενώ φέρεται να έχει έρθει σε επαφή με την «Αττικά Πολυκαταστήματα» (Attica), προκειμένου να πωλήσει στην τελευταία ένα μέρος του δικτύου της.

Σύμφωνα με τον ισολογισμό του 2011, οι βραχυπρόθεσμες τραπεζικές υποχρεώσεις του ομίλου ανέρχονταν σε 18,760 εκατ. ευρώ, ενώ ο μακροπρόθεσμος δανεισμός, ο οποίος αφορούσε ομολογιακά δάνεια, ήταν περίπου 22,5 εκατ. ευρώ.

Το 2011 οι πωλήσεις της Φωκάς συρρικνώθηκαν στα 49 εκατ. ευρώ, έναντι 69 εκατ. ευρώ το 2010, ενώ οι ζημίες έφτασαν στα 7,5 εκατ. ευρώ, έναντι 7,7 εκατ. ευρώ το 2010.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com