Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2013

Αγώνας δρόμου για την δόση των 9,2 δισ. ευρώ

Ο συντονισμός της νομοθετικής δράσης για τα προαπαιτούμενα εν αναμονή της δόσης των 9,2 δισ. ευρώ απασχόλησε τη σύσκεψη στο υπ. Οικονομικών υπό τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά.





Σύμφωνα με κορυφαίο στέλεχος της κυβέρνησης η κυβέρνηση δεν επιθυμεί τα πράγματα «να πηγαίνουν ως την τελευταία στιγμή. Δεν μας παίρνει τώρα που η Ελλάδα πάει καλά, να γίνει έστω ένα τυχαίο ή διαδικαστικό λάθος». Η κυβέρνηση επιδιώκει να ψηφίσει το φορολογικό νομοσχέδιο την Παρασκευή, να ανακοινώσει τις αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ και να προωθήσει κυρωτικό νόμο στον οποίο θα περιλαμβάνονται επτά πράξεις νομοθετικού περιεχομένου μέχρι τη συνεδρίαση του Eurogroup στις 21 Ιανουαρίου.

Στη συνεδρίαση αυτή αναμένεται να ληφθεί η απόφαση για την εκταμίευση της δόσης των 9,2 δισ. ευρώ.

Πηγές του υπουργείου Οικονομικών, ανέφεραν πως στη σύσκεψη, στην οποία συμμετείχαν εκτός του κ. Σαμαρά, ο υπ. Οικονομικών, Γ. Στουρνάρας, ο αναπληρωτής υπ. Οικονομικών, Χρ. Σταϊκούρας, ο υπ. Ανάπτυξης, Κ. Χατζηδάκης, ο υπ. Επικρατείας, Δ. Σταμάτης και ο πρόεδρος της Βουλής, Ευ. Μεϊμαράκης, έγινε μια επισκόπηση οικονομικής πολιτικής και κλείσιμο των προαπαιτούμενων ενόψει του Eurogroup.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com