Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2013

Σε κοινωφελή ιδρύματα 13.088 τόνοι κατασχεθέντων καυσόξυλων

Σε κοινωφελή ιδρύματα και οργανισμούς θα διατεθούν οι 13.088 τόνοι λαθραία υλοτομημένων ξύλων που κατασχέθηκαν μέσα στο 2012, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Περιβάλλοντος.




Ωστόσο, σε περίπτωση που τα ξύλα κριθούν μη αναγκαία από τους οργανισμούς και τα ιδρύματα, θα διατεθούν μέσω δημοπρασίας στον πλειοδότη.

Σύμφωνα με ανακοίνωσή του ΥΠΕΚΑ υπογραμμίζεται ότι το υπουργείο και οι αρμόδιες υπηρεσίες παραμένουν σε εγρήγορση προκειμένου να διαφυλάξουν τον φυσικό πλούτο της χώρας. Μάλιστα καλεί τους πολίτες να καταγγέλλουν, άμεσα, περιστατικά λαθροϋλοτομίας στο Συντονιστικό Κέντρο Δασοπροστασίας στο 1591.

Υπενθυμίζεται ότι ο αναπληρωτής υπουργός ΠΕΚΑ Σταύρος Καλαφάτης εξέδωσε τον Δεκέμβριο κατεπείγουσα εγκύκλιο για την αντιμετώπιση της λαθροϋλοτομίας προς όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.

Παράλληλα, το ΥΠΕΚΑ αναλαμβάνει πρωτοβουλία και σε συνεργασία με συναρμόδια Υπουργεία, όπου αυτό απαιτείται, για σειρά νομοθετικών ρυθμίσεων που αυστηροποιούν το θεσμικό πλαίσιο αντιμετώπισης της λαθροϋλοτομίας και διευκολύνουν τους ελέγχους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com