Σάββατο 16 Μαΐου 2015

SPIEGEL Το τελεσίγραφο που έδωσε στον Βαρουφάκη ο Σόιμπλε: Ο χρόνος σας τελειώνει - Είναι ψεύδη, λέει το υπ. Οικονομικών

Το περιεχόμενο της συνάντησης που είχε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε με τον Γιάνη Βαρουφάκη στο περιθώριο του τελευταίου Eurogroup αποκαλύπτει το γερμανικό περιοδικό Spiegel αλλά το ελληνικό υπουργείο Οικονομικών το διαψεύδει.



Παρά το γεγονός ότι ο υπουργός Οικονομικών δεν είχε αναφέρει τίποτα στους δημοσιογράφους τονίζοντας ότι συμφώνησαν να παραμείνουν μυστικοί οι διάλογοί τους το γερμανικό περιοδικό στη Σαββατιάτικη έκδοσή του αποκαλύπτει.

Σύμφωνα με το Spiegel, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών έδωσε αυστηρό τελεσίγραφο στον Ελληνα ομόλογό του λέγοντας «Ο χρόνος τελειώνει».

«Η χώρα πρέπει να αρχίσει να διαπραγματεύεται σοβαρά με τους δανειστές» είπε ο κ. Σόιμπλε.

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, μάλιστα, φέρεται να χάνει όλο και περισσότερο την υπομονή του με την Ελλάδα, αφού σύμφωνα με το δημοσίευμα, είπε στον Γιάνη Βαρουφάκη: «Η χώρα σας πρέπει να αρχίσει να διαπραγματεύεται σοβαρά με τους δανειστές».

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών, μετά τη λήξη του Eurogroup, είχε αναφέρει χαρακτηριστικά: «Πρόκειται για την πιο φιλική συζήτηση που έχουμε κάνει με τον κ. Σόιμπλε και θεωρώ ότι έμαθα πράγματα από αυτόν. Ωστόσο, δεν μπορώ να πω λεπτομέρειες από τη μεταξύ μας συζήτηση, καθώς αμφότεροι δεσμευτήκαμε ό,τι ειπώθηκε να μείνει μεταξύ μας».

Η διάψευση

Το Υπουργείο Οικονομικών επισημαίνει ότι τα δημοσιεύματα για το περιεχόμενο της συνομιλίας μεταξύ του υπουργού Γιάνη Βαρουφάκη και του Γερμανού Υπουργού Οικονομικών Βολφ. Σόιμπλε στη συνάντησή τους την περασμένη Δευτέρα στις Βρυξέλλες, πριν την συνεδρίαση του Eurogroup, είναι ψευδή.

Οι δυο υπουργοί είχαν μια εποικοδομητική συνάντηση και συμφώνησαν να μην δημοσιοποιήσουν το περιεχόμενο της συνομιλίας τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com