Τετάρτη, 13 Μαΐου 2015

El Mundo: Το ΔΝΤ δεν θα συμμετέχει σε τρίτο πακέτο διάσωσης προς την Ελλάδα

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δεν θα συμμετέχει σε ένα πιθανό τρίτο πακέτο διάσωσης για την Ελλάδα υποστηρίζει σε δημοσίευμά της η El Mundo.Η ισπανική εφημερίδα επικαλείται για τη στάση του Ταμείου την έλλειψη «πραγματικά αποτελεσματικών δράσεων» αλλά και την πρόσφατη επαναπρόσληψη δημοσίων υπαλλήλων που είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα.

Σύμφωνα με το Business Insider, το βάρος θα πέσει πλέον Eurogroup, Κομισιόν και Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα με πολλά από τα μέλη των χωρών-μελών της ευρωζώνης να δηλώνουν ήδη απρόθυμα να πληρώσουν το λογαριασμό...

Από την πλευρά του, ο Fabio Balboni, οικονομολόγος της HSBC για την Ευρώπη, σε note του αναφέρει ότι οι διαπραγματεύσεις φαίνεται να στρέφονται στο τρίτο πρόγραμμα οικονομικής βοήθειας που θα χρειαστεί μετά από τον Ιούνιο, εγείροντας επίσης την πιθανότητα διεξαγωγής ενός δημοψηφίσματος για να αποφασίσει (η Ελλάδα) για τα συμφωνηθέντα μέτρα μεταρρυθμίσεων και τελικώς, για την ιδιότητα μέλους στην ευρωζώνη.

Οι πιστωτές φαίνεται να είναι πιο θετικοί προς αυτή την επιλογή, αναφέρει ο Balboni, πιθανώς επίσης ως έναν τρόπο για να υπερβληθεί η έλλειψη εμπιστοσύνης έναντι των ελληνικών αρχών. Επίσης, ένα δημοψήφισμα θα μπορούσε να παρέχει την στρατηγική προς την ελληνική κυβέρνηση με την οποία θα «σώσει» το προφίλ της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

website counter
friend finderplentyoffish.com