Παρασκευή 15 Μαΐου 2015

Συμφωνία με την EBRD έως 500 εκατ. ευρώ ετησίως για χρηματοδότηση ελληνικών επιχειρήσεων

H ελληνική κυβέρνηση υπέγραψε την Πέμπτη συμφωνία ύψους έως 500 εκατ. ευρώ το χρόνο με την αναπτυξιακή τράπεζα EBRD για χρηματοδότηση ελληνικών επιχειρήσεων.




Η κυβέρνηση και η EBRD υπέγραψαν την συμφωνία διάρκειας 5 ετών κατά την ετήσια συνέλευση της τράπεζας στη Γεωργία. Τη συμφωνία είχαν επικυρώσει οι μέτοχοι της τράπεζας τον Μάρτιο.

"Μπορεί να συμβάλλει σημαντικά στην οικονομική ανάκαμψη της χώρας και στην ενίσχυση τόσο της ρευστότητας προς τις ελληνικές επιχειρήσεις, κυρίως τις ΜΜΕ, όσο και της απασχόλησης", ανέφερε το ελληνικό υπουργείο Οικονομίας σε ανακοίνωσή του για τη συμφωνία.

Η απόφαση της EBRD να χορηγήσει δάνεια στη χώρα έρχεται μετά από χρόνια διαμάχης στην τράπεζα για τον αν ένα μέλος της πιο προηγμένης νομισματικής ένωσης στον κόσμο μπορεί να δανειοδοτηθεί από μια τράπεζα που βοηθάει χώρες να προηχθούν σε οικονομίες της αγοράς.

Ο επικεφαλής της τράπεζας, Suma Chakrabarti, είπε ότι ελπίζει να δει τα πρώτα ελληνικά έργα τους επόμενους μήνες, παραδέχτηκε πάντως ότι μια έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα περιέπλεκε τα πράγματα.

Οι νέες προβλέψεις της EBRD που δημοσιεύτηκαν την Πέμπτη μιλούν για στασιμότητα στην ελληνική οικονομία φέτος, ενώ οι υπηρεσίες τις προειδοποίησαν ότι αν η χώρα φύγει από την Ευρωζώνη, η κατάσταση θα είναι πολύ χειρότερη τόσο για την ίδια όσο και για αυτές γύρω της.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com