Παρασκευή, 15 Μαΐου 2015

Λαπαβίτσας: Υπάρχει πρόβλημα ρευστότητας για τον Μάιο

Για πρόβλημα ρευστότητας που αντιμετωπίζουν τον τρέχοντα μήνα τα κρατικά ταμεία έκανε ο Κώστας Λαπαβίτσας τονίζοντας ότι η κυβέρνηση δεν πρέπει να κάνει πίσω στη διαπραγμάτευση.


«Με τα στοιχεία που έχω δει εγώ τα πράγματα για το Μάιο είναι δύσκολα. Το ΔΝΤ πληρώθηκε από έναν λογαριασμό που ήταν περίεργης μορφής. Έχουμε λοιπόν μια δυσκολία και είναι λογικό να την έχουμε γιατί δεν υπάρχει ρευστότητα που να έρχεται απ” έξω και χρηματοδότηση. Όμως έχουμε ταυτόχρονα πολύ μεγάλο πρωτογενές πλεόνασμα. Αυτά που μας άφησε ο κ. Σταϊκούρας και η προηγούμενη κυβέρνηση ήταν ταμειακό έλλειμμα τεράστιο», σημείωσε χαρακτηριστικά στο Mega».

Ο κ. Λαπαβίτσας τόνισε επιπλέον ότι η χώρα δεν βρίσκεται σε ύφεση, αλλά σε υποχώρηση του ρυθμού ανάπτυξης.

«Αυτό δεν αναιρεί το γεγονός ότι η οικονομική κατάσταση της χώρας μας είναι πάρα πολύ δύσκολη, το βλέπουμε όλοι και η οικονομική κατάσταση του κράτους είναι επίσης πολύ δύσκολη. Το ζούμε αυτό. Αλλά μην υπερβάλλουμε και μην δημιουργούμε καταστάσεις πανικού και καταστάσεις αγωνίας που λένε υπογράψτε γιατί χανόμαστε. Όχι δεν συμβαίνει αυτό ακόμα».

Και τέλος πρόσθεσε: «Μια συμφωνία όπως όπως με τους όρους των δανειστών είναι το χειρότερο πράγμα που μπορούμε να κάνουμε διότι η πολιτική που ακολουθήσαμε την τελευταία πενταετία είναι η πολιτική των δανειστών. Αυτοί μας την υπέβαλαν. Και είδαμε τα αποτελέσματα».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

website counter
friend finderplentyoffish.com