Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2013

Προσεχώς και... «συναρμολογούμενα» smartphones από την Motorola;

Θα μπορούσε να είναι η επόμενη μεγάλη τάση στην αγορά των «έξυπνων» κινητών τηλεφώνων.




Πάντως το Phonebloks, το smartphone που αποτελείται από συναρμολογούμενα κομμάτια και έχει σχεδιαστεί για να προσαρμόζεται εύκολα στις ανάγκες του χρήστη, έχει προκαλέσει τεράστιο ενδιαφέρον και ενθουσιασμό σε εκατομμύρια χρήστες από τον Σεπτέμβριο, οπότε και «ανέβηκε» το σχετικό βίντεο στο YouTube.

Πολλοί εκτιμούν ότι είναι θέμα χρόνου έως ότου οι εταιρείες του χώρου ασχοληθούν σοβαρά με τη νεα τεχνολογία. Ηδη, η Motorola ανακοίνωσε ότι σύντομα οι χρήστες θα έχουν τη δυνατότητα να συναρμολογούν μόνοι τους τα smartphones τους.

Μέσω του Project Ara, η Μotorola, που πλέον έχει εξαγοραστεί από την Google, προωθεί την ανάπτυξη μιας «ελεύθερης, ανοιχτής πλατφόρμας hardware για τη δημιουργία πλήρως συναρμολογούμενων smartphones».

Η πλατφόρμα θα επιτρέπει στους χρήστες να αγοράζουν τη «βάση», τον ενδοσκελετό πάνω στον οποίο θα «χτίζεται» το κινητό τους και ακολούθως να επιλέγουν οι ίδιοι τα εξαρτήματα που θέλουν να προσθέσουν. Να διαλέγουν στην πράξη χαρακτηριστικά όπως τον επεξεργαστή, την οθόνη, την μπαταρία, την κάρτα μνήμης, κ.λπ., που θέλουν να έχει το κινητό τους.

Για την υλοποίηση του project, η Motorola θα συνεργαστεί με τον εμπνευστή του Phonebloks, Ντέιβ Χάκενς.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμμετέχουν εθελοντικό στο Project Ara αναμένοντας, αν όλα πάνε καλά, τη διάθεση της πλατφόρμας στους επόμενους μήνες.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com