Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2013

Στον αέρα το σχέδιο για τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων

Στον απόηχο της ανταρσίας 74 βουλευτών της ΝΔ και η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ που συνεδρίασε αργά το βράδυ της Πέμπτης ζητά δικαιότερη κατανομή των βαρών και φορολόγηση συνολικά της ακίνητης περιουσίας χωρίς, ωστόσο να αναιρεί την ανάγκη επίτευξης του στόχου για τα έσοδα.




Η ΚΟ του ΠΑΣΟΚ τάσσεται υπέρ της ριζικής αναμόρφωσης του σχεδίου. Ειδικότερα η ανακοίνωση έχει ως εξής:

“Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ θα ζητήσει τη σημαντική αναμόρφωση του νόμου για τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων, όπως αποφασίστηκε στην αποψινή συνεδρίαση του διευρυμένου Κοινοβουλευτικού Τομέα Εργασίας Οικονομικών που πραγματοποιήθηκε υπό την Προεδρία του Γραμματέα της Κ.Ο. Παναγιώτη Ρήγα.

Η αναμόρφωση πρέπει να γίνει με τρόπο ώστε μέσα στο πλαίσιο του δημοσιονομικού στόχου, να υπάρχει δικαιότερη κατανομή των βαρών και να φορολογείται συνολικά η ακίνητη περιουσία.

Παράλληλα θα πρέπει να προβλεφθούν απαλλαγές για τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, όπως επίσης και χαμηλοί συντελεστές για παραγωγικές εγκαταστάσεις του πρωτογενούς τομέα και της μεταποίησης. Επίσης να αντιμετωπιστούν διαφορετικά τα ακίνητα που δεν μπορούν να αξιοποιηθούν λόγω χωροταξικών, αρχαιολογικών και πολεοδομικών περιορισμών.

Ακόμη, η Κ.Ο. σε συνεργασία με τους αρμόδιους τομείς θα συγκροτήσει ομάδες εργασίας για τη διατύπωση μιας προοδευτικής φορολογικής πρότασης.”



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com