Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2013

Κατατέθηκε το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο - Τι προβλέπει

Το δρόμο για την Βουλή πήρε την Παρασκευή το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, μετά την κατάθεσή του στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους από το υπουργείο Δικαιοσύνης.




Το νομοσχέδιο, που αποτελεί προϊόν συγκερασμού των προτάσεων όλων των κομμάτων, προβλέπει φυλάκιση τριών μηνών έως τριών ετών για όποιον προκαλέσει ενέργειες μίσους με βάση την φυλή, το χρώμα ή την θρησκεία και το ίδιο διάστημα φυλάκισης σε όποιον προκαλεί φθορές ή βλάβη πραγμάτων στη βάση του μίσους.

Εφόσον οι προκλήσεις και η διέγερση αυτή γίνει αδίκημα (βλάβη, απόπειρα ανθρωποκτονίας και ανθρωποκτονία) η ποινή φυλάκισης αυξάνεται σε τουλάχιστον έξι μήνες μαζί με χρηματικό πρόστιμο 15 έως 30 χιλιάδων ευρώ.

Ίδιες ποινές με τις προαναφερθείσες αφορούν και στις ενώσεις προσώπων που επιδιώκουν την τέλεση τέτοιων πράξεων ή σε ενώσεις που εγκωμιάζει τα εγκλήματα πολέμου, τις γεννοκτονίες ή ολοκαυτώματα.

Αν οι παραπάνω πράξεις τελούνται από δημόσιο λειτουργό, τότε η ποινή είναι αυξημένη.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης θα μπορεί να επιβάλλει διοικητικό πρόστιμο από 10 έως 100 χιλιάδες ευρώ αλλά και αποκλεισμό από επιχορηγήσεις για διάστημα από 1 έως 6 μήνες σε ενώσεις προσώπων που τελούν κάποια από τις παραπάνω πράξεις



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com