Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2013

Χρ. Σταϊκούρας: Στα 15 εκατ. ευρώ τα έσοδα από τις αδρανείς καταθέσεις

Μόλις 15 εκατ. ευρώ θα είναι τα έσοδα του Δημοσίου από την αξιοποίηση των αδρανών καταθέσεων στις τράπεζες, σύμφωνα με απάντηση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρα στον βουλευτή της Δημοκρατικής Αριστεράς Ν. Τσούκαλη.





Το ποσό αυτό έχει προκύψει από τα στοιχεία που έχουν δώσει οι τράπεζες, αν και ακόμη η διαδικασία δεν έχει ολοκληρωθεί.

Όπως είπε ο Χρ. Σταϊκούρας, στο πλαίσιο του νόμου και για τις ανάγκες κατάρτισης του προϋπολογισμού του 2014 το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους με δύο επιστολές του (στις 10 Ιουλίου και 24 Οκτωβρίου) ζήτησε από την Τράπεζα της Ελλάδος και τις τράπεζες στοιχεία για τα υπόλοιπα των αδρανών καταθέσεων που θα περιέλθουν στο δημόσιο μέχρι τον Απρίλιο του 2014. Τα πλήρη στοιχεία θα φτάσουν στο Υπουργείο Οικονομικών αύριο.

Ο Ν. Τσούκαλης επεσήμανε πως όταν ψηφιζόταν ο σχετικός νόμος υπολογιζόταν ότι οι αδρανείς καταθέσεις έφταναν τα 5 δισ. Αλλά και 500 εκατ. να είναι, δεν θα χρειάζεται να συζητάμε για το έλλειμμα, επεσήμανε.

Ο Χρ. Σταϊκούρας υπογράμμισε ότι «μέχρι την κατάθεση του προϋπολογισμού θα έχουμε ασφαλή εικόνα» για το συνολικό ποσό και για πρώτη φορά θα εγγραφεί σε ξεχωριστό κωδικό με αριθμό 3824. Εξήγησε δε, ότι δεν γίνεται αναφορά στο προσχέδιο του προϋπολογισμού στο ποσό αυτό, διότι ακόμη δεν υπάρχουν πλήρη στοιχεία.

Υπενθυμίζεται ότι οι αδρανείς καταθέσεις περιέρχονται εις όφελος του δημοσίου συμφέροντος μετά από 20 χρόνια μη χρήσης του λογαριασμού και ύστερα από τρεις ειδοποιήσεις από την τράπεζα προς τον καταθέτη ή τους κληρονόμους του.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com