Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2013

Ανοίγουν την Κυριακή οι προσφορές για το πολυκατάστημα «Φωκάς» στην Τσιμισκή

Σε εξέλιξη βρίσκεται ο πλειοδοτικός διαγωνισμός που θα αναδείξει το νέο ιδιοκτήτη του πολυκαταστήματος στην οδό Τσιμισκή, στη Θεσσαλονίκη, που μέχρι πρόσφατα «φιλοξενούσε» την ιστορική επιχείρηση «ΦΩΚΑΣ» και, όπως ανέφερε ο νομικός σύμβουλος της Ιεράς Μητρόπολης και της μονής Αγίας Θεοδώρας, δικηγόρος παρ' Αρείω Πάγω Θεόδωρος Ζέρβας, μέχρι στιγμής, ενδιαφέρον έχουν εκδηλώσει δύο εγχώριοι κι ένας ξένος επενδυτής.





Όπως διευκρίνισε ο κ. Ζέρβας, ακόμα δεν έχουν κατατεθεί οι προσφορές, ενώ η δεύτερη φάση του διαγωνισμού, που αφορά το άνοιγμα των φακέλων, θα προχωρήσει το πρωί της Κυριακής (3 Νοεμβρίου).

Υπενθυμίζεται πως οι όροι που τίθενται στο νέο επενδυτή είναι τέσσερις και αφορούν τα εξής: να καταθέσει άμεσα, με την ανάληψη του κτιρίου, εγγυητική επιστολή ύψους 1,2 εκατ, ευρώ, ένα ακόμα ισόποσο ποσό για το ενοίκιο του πρώτου χρόνου λειτουργίας της νέας επιχείρησης, να επενδύσει κεφάλαιο 4 εκατ. ευρώ για την ανακαίνιση του πολυκαταστήματος στην οδό Τσιμισική και να το λειτουργήσει με τουλάχιστον 160 άτομα, δίνοντας προτεραιότητα στους ήδη απασχολούμενους σ' αυτό.

Μάλιστα, όπως διευκρίνισε ο κ. Ζέρβας, η εκκλησία θέτει ως όρο να γίνει αξιολόγηση των εργαζομένων της επιχείρησης «ΦΩΚΑ» και, σε κάθε περίπτωση, ο νέος επενδυτής να προσλάβει τουλάχιστον 50 άτομα εξ αυτών.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com