Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2013

Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τις αρμοδιότητες των υπουργείων

Με ορισμένες νομοτεχνικές βελτιώσεις στις οποίες προχώρησε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, αποδεχόμενος σχετικές προτάσεις βουλευτών, ολοκληρώθηκε η συζήτηση και ψήφιση επί των άρθρων και των τροπολογιών του νομοσχεδίου που ρυθμίζει τόσο θέματα αρμοδιότητας του, όσο και άλλων υπουργείων.




Μόνη εξαίρεση το άρθρο 18 που αφορά αδειοδοτήσεις ραδιοτηλεοπτικών μέσων, για το οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε ονομαστική ψηφοφορία που θα διεξαχθεί την ερχόμενη Τρίτη.

Στο επίκεντρο πάντως της κριτικής των βουλευτών της αντιπολίτευσης βρέθηκε, μεταξύ άλλων, η διάταξη που επιτρέπει την συστέγαση πολυιατρείων την οποία και καταψήφισαν υποστηρίζοντας ότι δεν τίθενται συγκεκριμένοι κανόνες και προϋποθέσεις για τη λειτουργία τους.

Από την πλευρά του, ο κ. Γεωργιάδης επεσήμανε ότι στόχος του νομοσχεδίου είναι η ενίσχυση της δημόσιας πρωτοβάθμιας περίθαλψης και τόνισε ότι στις προτεραιότητες του είναι ένα ενιαίο δημόσιο σύστημα υγείας.

Οι τόνοι ανέβηκαν όταν ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Βασίλης Κυριακάκης, δείχνοντας φωτογραφίες από δημοσιεύματα του τύπου με ράντζα στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός, μίλησε για άθλιο σύστημα υγείας και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι στόχος της είναι η απαξίωση της δημόσιας περίθαλψης για να ενισχυθούν έτσι οι ιδιωτικές κλινικές.

Έντονη ήταν η αντίδραση του υπουργού Υγείας που επιτέθηκε στην αξιωματική αντιπολίτευση, λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Εμείς υπερασπιζόμαστε τα δημόσια νοσοκομεία. Εσείς τα συκοφαντείτε. Ντροπή σας. Πάντα σε εφημερίες υπάρχει μια τέτοια εικόνα σε όλο τον κόσμο. Συκοφαντείτε, διαβάλλετε και πληγώνετε την εικόνα του ΕΣΥ για να πάρετε ψήφους».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com