Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2013

Εκτέλεσαν εν ψυχρώ δύο νεαρά μέλη της Χρυσής Αυγής

Δύο νεαροί 22 και 27 ετών έπεσαν νεκροί λίγο μετά τις 7.00 το απόγευμα στη λεωφόρο Ηρακλείου, όταν σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, άτομα που επέβαιναν σε μοτοσυκλέτα άνοιξαν πυρ εναντίον τους.




Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, την ώρα των πυροβολισμών στο σημείο ήταν συγκεντρωμένοι οπαδοί της Χρυσής Αυγής και οι νεκροί είναι μέλη της Οργάνωσης

Ενας από τους νεκρούς φέρεται να είναι ο γραμματέας της τοπικής οργάνωσης της ΧΑ, ο δεύτερος μέλος της καθώς και ο τραυματίας ο οποίος χαροπαλεύει στο χειρουργείο. Πρόκειται για τους Γ. Φουντούλη και Μαν. Καπελώνη ενώ ο τραυματίας ονομάζεται Αλ. Γέροντας και είναι πατέρας ενός παιδιού δύο ετών.

Στο σημείο του εγκλήματος έχουν μεταβεί αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας οι οποίοι και ανέλαβαν την υπόθεσημ, κάτι που δείχνει ότι τα στοιχεία οδηγούν σε τρομοκρατική επίθεση.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες, οι δράστες, πριν πυροβολήσουν εναντίον των μελών της Χρυσής Αυγής, στάθμευσαν την μοτοσικλέτα απέναντι από τα γραφεία.

Κατέβηκαν και αφού πλησίασαν, πυροβόλησαν με όπλο εννέα χιλιοστών προς τα γραφεία, στα οποία, την ώρα εκείνη βρίσκονταν αρκετά άτομα, λόγω ομιλίας στελεχών. Τα τραύματα των νεκρών είναι στο κεφάλι και το στήθος, κάτι που δείχνει ότι πρόκειται για επαγγελματικά χτυπήματα. Στο τόπο της επίθεση βρέθηκαν κάλυκες των 9 χιλιοστών. Μάλλον χρησιμοποποιήθηκε 9άρι πιστόλι ή υποπολυβόλο Σκόρπιον ή Ούζι.

Οι αρχές από την πρώτη στιγμή φαίνεται να κατέληξαν ότι πρόκειται για χτύπημα τρομοκρατικής οργάνωσης, ίσως και η «Σέχτα Επαναστατών» η οποία είχε χρησιμοποιήσει όπλο «Σκόρπιον» σε επιθέσεις το 2009.
Εκτέλεσαν εν ψυχρώ δύο νεαρά μέλη της Χρυσής Αυγής (upd)

Παράλληλα ερευνάται πιθανή εμπλοκή του καταζητούμενου και καταδικασμένου σε 50 χρόνια κάθειρξη, Νίκου Μαζιώτη, ηγετικού στελέχους του «Επαναστατικού Αγώνα». Ο Μαζιώτης έχει χαθεί εδώ κι 1,5 χρόνο με την Αστυνομία να υποστηρίζει ότι συμμετείχε σε ληστείες τραπεζών, όπως αυτή στα Μέθανα με λεία 108 χιλ. ευρώ που θα μπορούσε να χρησιμοποιεί ως «επαναστατικό ταμείο». Σε πρόσφατη επιστολή του ο Μαζιώτης αρνήθηκε εμπλοκή του στις ληστείες αλλά είχε γράψει: «Τα τρομοκρατικά χτυπήματα δεν προαναγγέλλονται».

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες από αυτόπτες μάρτυρες, η μοτοσυκλέτα που επέβαιναν οι δύο δράστες δεν είχε πινακίδες κυκλοφορίας. Κάποιοι μιλούν επίσης για τρίτο συνεργό των δραστών, που έδωσε το σήμα της επίθεσης.
Εκτέλεσαν εν ψυχρώ δύο νεαρά μέλη της Χρυσής Αυγής (upd)

Σε δηλώσεις του στο τηλεοπτικό σταθμό Star ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης επιβεβαίωσε ότι οι δύο νεκροί είναι μέλη της Χρυσής Αυγής, νεαροί στην ηλικία, 22 με 23 ετών, και πρόσθεσε ότι βρίσκονταν μπροστά στα γραφεία της οργάνωσης, τα οποία εκείνη την ώρα δεν ήταν κλειστά.

Στο σημείο έφτασε και η κόρη του αρχηγού του κόμματος, Ουρανία Μιχαλολιάκου, η οποία επιβεβαίωσε κι εκείνη ότι τα θύματα ήταν χρυσαυγίτες που ανήκαν στην ομάδα περιφρούρησης.

Καταδίκη

Τη δολοφονική επίθεση καταδίκασε το σύνολο του πολιτικού κόσμου. Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Νίκος Δένδιας ανέφερε: «Εκφράζω την οδύνη μου για τον θάνατο δύο νέων ανθρώπων. Ο Νόμος θα επιβληθεί κατά πάντων. Δεν θα επιτραπεί να γίνει η χώρα πεδίο εκκαθάρισης λογαριασμών για οποιαδήποτε αιτία».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Σίμος Κεδίκογλου δήλωσε: «Οι δολοφόνοι όποιοι και αν είναι θα αντιμετωπιστούν αμείλικτα από τη δικαιοσύνη, την πολιτεία και την ενωμένη ελληνική κοινωνία. Ας το γνωρίζουν οι πάντες».
«Η αποψινή επαγγελματική δολοφονία, όποιοι κι αν είναι από πίσω, πλήττει τη δημοκρατία, την κοινωνία, τη χώρα. Τρέφει και δεν χτυπά τον φασισμό» σχολίασε μέσω Twitter ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης.

Το ΚΚΕ με ανακοίνωσή του καταδικάζει τη δολοφονική επίθεση έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Ν. Ηράκλειο και υπογραμμίζει πως «αυτή η επίθεση δημιουργεί πολύ σοβαρά ερωτηματικά για τα κίνητρα και τους σκοπούς που υπηρετεί».

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων κ. Πάνος Καμμένος δήλωσε: «Κάποιοι ετοιμάζονται να οδηγήσουν τη χώρα σε εμφύλιο πόλεμο. Εμείς καλούμε τους Έλληνες σε ενότητα, ομοψυχία και εθνική αντίσταση απέναντι σε αυτούς που επιβουλεύονται την εθνική κυριαρχία μέσω της διχόνοιας».

«Είναι θαύμα που δεν θρηνήσαμε και άλλα θύματα. Το χτύπημα ήταν τυφλό και οι εγκληματίες είχαν στόχο να εκτελέσουν όποιον βρισκόταν την ώρα εκείνη στα γραφεία της Χρυσής Αυγής», αναφέρεται στην ανακοίνωση, στην οποία υπογραμμίζεται πως το κόμμα είχε ζητήσει αστυνομική φύλαξη των γραφείων, καθώς είχαν δεχθεί απειλές. Το γεγονός ότι οι νεκροί είναι μέλη της Χρυσής Αυγής επιβεβαίωσε και ο Ηλίας Κασιδιάρης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com