Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2013

Ποιες εταιρείες περνούν στην επόμενη φάση του διαγωνισμού για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Το «πράσινο φως» για να περάσουν στην επόμενη φάση του διαγωνισμού πήραν οι τρεις ενδιαφερόμενοι που είχαν καταθέσει μη δεσμευτικές προσφορές για το 100% της ΤΡΑΙΝΟΣΕ όσο και οι τρεις που έδειξαν μη δεσμευτικό ενδιαφέρον για τη Rosco.




Το διοικητικό συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ αποφασισε την έγκριση των μη δεσμευτικών προσφορών των ενδιαφερομένων και για τους δύο διαγωνισμούς καθώς όπως προέκυψε από τον σχετικό έλεγχο πληρούν όλοι τα απαραίτητα κριτήρια συμμετοχής.

Οι ενδιαφερόμενοι θα κληθούν να καταθέσουν δεσμευτικές προσφορές στις αρχές Ιανουαρίου 2014 οπότε στο τέλος του ίδιου μήνα θα υπάρξει προσωρινός ανάδοχος και για τους δύο διαγωνισμούς.

Υπενθυμίζεται ότι για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ μη δεσμευτικό ενδιαφέρον έχουν υποβάλει οι εξής:

· Κοινοπραξία (Open Joint Stock Company) μεταξύ της Ρωσικής κρατικής εταιρείας Russian Railways (Rossiyskie Zheleznye Dorogi - RZD) και της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ AE Συμμετοχών, Ακινήτων, Κατασκευών (ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ)

· SNCF Participations SAS, θυγατρικής εταιρείας της κρατικής εταιρείας σιδηροδρόμων της Γαλλίας Societe Nationale des Chemins de Fer Francais (SNCF)

· S.C. Grup Feroviar Roman SA (GFR), ιδιωτικής σιδηροδρομικής εταιρείας της Ρουμανίας

Για την απόκτηση ποσοστού 100% του μετοχικού κεφαλαίου της Ελληνικής Εταιρείας Συντήρησης Σιδηροδρομικού Τροχαίου Υλικού Α.Ε. (ΕΕΣΣΤΥ ή ROSCO) ενδιαφέρον είχαν εκδηλώσει οι:

· Κοινοπραξία μεταξύ της RZD και της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ

· SIEMENS ΑΕ ΗΛΕΚΤΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ

· Κοινοπραξία μεταξύ της Alstom Transport SA και της DAMCO Energy SA

Στην ίδια συνεδρίαση, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ, προώθησε τρεις (3) διαγωνισμούς αξιοποίησης ακινήτων στην τελική τους φάση για υποβολή δεσμευτικών προσφορών εντός του Νοεμβρίου 2013.

Ειδικότερα, το ΔΣ ενέκρινε τα τελικά σχέδια των συμβάσεων πώλησης μετοχών για την αξιοποίηση:

του ακινήτου στην Αστέρα Βουλιαγμένης

του ακινήτου στον Άγιο Ιωάννη Σιθωνίας Χαλκιδικής

των Ξενία Άνδρου, Σκιάθου και Τσαγκαράδας



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com