Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2013

Θα ανοίξουν τελικά τα καταστήματα την Κυριακή;

Ένας στους τρεις εμπορικούς συλλόγους έχει συστήσει στα καταστήματα – μέλη του να ανοίξουν την ερχόμενη Κυριακή, ενώ ξεκίνησε από 1η Νοεμβρίου η πρώτη ενδιάμεση περίοδος των εκπτώσεων.






Στην πρώτη κυριακάτικη λειτουργία των καταστημάτων, που προαιρετικά, σύμφωνα με το νόμο, μπορούν να ανοίξουν οι επιχειρηματίες, η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας απαντά με 24ωρη απεργία.

Σε ό,τι αφορά τον αριθμό των καταστημάτων που θα ανοίξουν την Κυριακή 3 του μηνός, από τη μέχρι τώρα πληροφόρηση που έχει στην διάθεση της η ΕΣΕΕ και συγκεκριμένα από 177 τοπικούς εμπορικούς συλλόγους, το 32% έχει απαντήσει θετικά, το 63% αρνητικά, ενώ το 5% αφήνει το άνοιγμα στη διακριτική ευχέρεια των εμπόρων.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Αθήνας ανακοίνωσε ωράριο λειτουργίας 11:00-18:00, η Θεσσαλονίκη 11:00-17:00, ο Πειραιάς 11:00-15:00, ενώ υπενθυμίζουμε ότι το πλαίσιο του κυριακάτικου ωραρίου σύμφωνα με το νόμο είναι 11:00-20:00.

Σε κάθε περίπτωση, η ΕΣΕΕ ζήτησε από όλους τους Εμπορικούς Συλλόγους, είτε αποφασίσουν να συστήσουν στα μέλη τους να ανοίξουν είτε όχι, να ενημερώσουν για την ανταπόκριση που θα έχει σε επισκεψιμότητα, τζίρο, έσοδα και έξοδα στην κάθε τοπική αγορά της χώρας η ενδιάμεση περίοδος των εκπτώσεων και η δυνατότητα προαιρετικού ανοίγματος την πρώτη από τις επτά νομοθετημένες Κυριακές.

“Κατά συνέπεια, αυτό που μένει να δούμε”, λέει η ΕΣΕΕ, “είναι τόσο εάν κατά την πρώτη Κυριακή προαιρετικής λειτουργίας η εμπορική κίνηση των καταστημάτων θα ανταποκριθεί στις αναμενόμενες προσδοκίες όσο και εάν τελικά στις 9 Νοεμβρίου τα αποτελέσματα από το πρώτο ημερολογιακό 10ήμερο των μίνι εκπτώσεων θα είναι ικανοποιητικά για τους συναδέλφους επιχειρηματίες”.

Η Συνομοσπονδία υπογραμμίζει και τις αλλαγές στον τρόπο απεικόνισης των τιμών:

“Επισημαίνουμε ότι σ' αυτό το πρώτο δεκαήμερο των ενδιάμεσων εκπτώσεων η αγορά καλείται να αντιμετωπίσει δύο προβλήματα. Το πρώτο αφορά στην τετραπλή τιμή την οποία υποχρεώνονται τα καταστήματα να έχουν στις προθήκες τους, αφού απαιτείται η τιμή προ ΦΠΑ και η τιμή μετά ΦΠΑ τόσο στην αρχική όσο και στην μετά έκπτωση αξία του προϊόντος. Κάτι τέτοιο δημιουργεί σύγχυση στον καταναλωτή και απέχει πολύ από την πρόταση που είχαμε καταθέσει για «μία τιμή - χαμηλή τιμή». Το δεύτερο πρόβλημα είναι ότι θα παρατηρηθεί το φαινόμενο των εκπτώσεων «δύο ταχυτήτων» με μικρό και μεγάλο ποσοστό έκπτωσης για νέες και παλιές παραλαβές εποχιακών εμπορευμάτων”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com