Αποφασισμένη να παραμείνουν ανοιχτά τα σχολεία, παρά τις προθέσεις των εκπαιδευτικών, εμφανίζεται η κυβέρνηση, επαναφέροντας τα σενάρια ακόμη και για νέα επίταξη αν χρειαστεί.
Ενδεικτική είναι άλλωστε η δήλωση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος, μιλώντας χθες στο Mega, ανέφερε: «Η κυβέρνηση δεν πρόκειται να δεχθεί ούτε για μία ημέρα κλειστά σχολεία».
Προτάσεις
Την ίδια στιγμή, οι καθηγητές προσανατολίζονται σε δυναμικές κινητοποιήσεις με απεργία διαρκείας. Στη χθεσινή μάλιστα συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΟΛΜΕ όλες οι παρατάξεις πρότειναν απεργία, χωρίς πάντως να υπάρξει πλειοψηφία.
Παράλληλα, ενδεχόμενο κινητοποιήσεων υπάρχει και στα ιδιωτικά σχολεία, καθώς ήδη το το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών (ΟΙΕΛΕ) αποφάσισε να προτείνει στα πρωτοβάθμια σωματεία κοινή δράση και κινητοποιήσεις με την ΟΛΜΕ.
Μιλώντας στο MEGA, ο κ. Μητσοτάκης έστειλε σκληρό μήνυμα στους εκπαιδευτικούς λέγοντας ότι «δεν μπορεί να μην αλλάξει τίποτα, για να μην ξεβολευτούν κάποιοι». Ξεκαθάρισε μάλιστα ότι «η κυβέρνηση δεν πρόκειται να δεχθεί ούτε για μία ημέρα κλειστά σχολεία» αφήνοντας, εμμέσως, ανοιχτό το ενδεχόμενο ακόμη και μίας πολιτικής επιστράτευσης.
Το σχέδιο
Από την πλευρά της η ΟΛΜΕ κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Δ.Σ. δέχτηκε προτάσεις από όλες τις παρατάξεις για απεργία λίγες ημέρες μετά την έναρξη των σχολείων στις 11 Σεπτεμβρίου. Πιο αναλυτικά, η παράταξη των ΣΕΚ (ΣΥΡΙΖΑ), στην οποία ανήκει ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ Θέμης Κοτσιφάκης, πρότεινε πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες με έναρξη στις 16 ή 23 Σεπτεμβρίου.
Οι Παρεμβάσεις πρότειναν επίσης πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες με έναρξη στις 16 Σεπτεμβρίου. Η ΔΑΚΕ, η ΠΑΣΚ και το ΠΑΜΕ πρότειναν 48ωρη απεργία ή στις 12-13 Σεπτεμβρίου ή στις 18-19 Σεπτεμβρίου.
Σε κάθε περίπτωση, όλες οι παρατάξεις συμφώνησαν ότι μετά την απεργία ο κλάδος θα πρέπει να επαναξιολογήσει τη θέση του. Σημειώνεται ότι η τελική πρόταση του Δ.Σ. προς τις τοπικές συνελεύσεις των εκπαιδευτικών (ΕΛΜΕ), που θα συνεδριάσουν στις 4 με 5 Σεπτεμβρίου, θα διαμορφωθεί αύριο.
Πληροφορική
Εν τω μεταξύ, το υπουργείο Παιδείας επαναφέρει τη διδασκαλία της Πληροφορικής και στις τρεις τάξεις του Λυκείου, χωρίς όμως να εξετάζεται στις Πανελλαδικές Εξετάσεις. Στελέχη του υπουργείου Παιδείας ανέφεραν χθες ότι το νομοσχέδιο για το νέο Λύκειο θα κατατεθεί στη Βουλή με μία βασική αλλαγή σε σχέση με την αρχική πρόταση.
Συγκεκριμένα, η Πληροφορική θα διδάσκεται δύο ώρες την εβδομάδα στην Α΄ Λυκείου, μία ώρα στη Β΄ Λυκείου και δύο ώρες στη Γ΄ Λυκείου ως μάθημα Γενικής Παιδείας μη εξεταζόμενο στις Πανελλαδικές Εξετάσεις εισαγωγής στα ΑΕΙ.
Σημειώνεται πάντως ότι η Πανελλήνια Ένωση Καθηγητών Πληροφορικής έχει ζητήσει το μάθημα της πληροφορικής να εξετάζεται και στις Πανελλαδικές Εξετάσεις για τους υποψηφίους που θα διεκδικούν μία θέσεις σε Τμήματα Πληροφορικής σε ΑΕΙ και ΤΕΙ.
Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου