Στους διοικητικούς υπαλλήλους πανεπιστημίων και ΤΕΙ στρέφει το «βλέμμα» σύμφωνα με πληροφορίες η κυβέρνηση, στην προσπάθεια εντοπισμού πλεονάζοντος προσωπικού που θα τεθεί σε διαθεσιμότητα.
Στο πλαίσιο αυτό, πανεπιστήμια και ΤΕΙ θα κληθούν να αξιολογήσουν το διοικητικό τους προσωπικό έως τα μέσα Οκτωβρίου, με στόχο τον εντοπισμό περίπου 1.000 διοικητικών υπαλλήλων που περισσεύουν, προκειμένου να βγουν σε διαθεσιμότητα και να τοποθετηθούν σε άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου. Τα ιδρύματα θα πρέπει να κάνουν Οργανισμούς Λειτουργίας ώστε να κατανείμουν θέσεις και αρμοδιότητες στους διοικητικούς τους υπαλλήλους και κατόπιν να προκύψουν οι πλεονάζοντες. Για την ολοκλήρωση της διαδικασίας δίνεται καταληκτική ημερομηνία η 15η Οκτωβρίου.
Στοιχεία
Βάσει στοιχείων, σήμερα στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ της χώρας εργάζονται περίπου 10.200 διοικητικοί υπάλληλοι. Οι περισσότεροι υπηρετούν κυρίως στα μεγάλα πανεπιστήμια και τεχνολογικά ιδρύματα της χώρας.
Αξίζει να σημειωθεί πως ενώ η κεντρική και οι περιφερειακές υπηρεσίες έχουν περίπου 4.000 διοικητικούς υπαλλήλους για 165.000 εκπαιδευτικούς και 1,5 εκατομμύριο μαθητές, στα πανεπιστήμια και ΤΕΙ υπάρχουν συνολικά 10.200 διοικητικοί υπάλληλοι για 15.000 διδάσκοντες και 350.000 φοιτητές.
Την ίδια ώρα πάντως πηγές του υπουργείου Παιδείας, θέλοντας να κλείσουν το κεφάλαιο της διαθεσιμότητας στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, ανέφεραν ότι από τους 153.000 εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που αξιολογήθηκαν, 2.000 τέθηκαν από τις 22 Ιουλίου σε καθεστώς διαθεσιμότητας, ενώ «οι υπόλοιποι 151.000 εκπαιδευτικοί μπορούν σε καθεστώς ασφάλειας να συνεχίσουν απρόσκοπτα το εκπαιδευτικό τους έργο».
Πέμπτη 25 Ιουλίου 2013
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου