Τρίτη 1 Απριλίου 2014

Στουρνάρας: Η Ελλάδα δεν θα χρειαστεί τρίτο πακέτο

H Eλλάδα δεν θα χρειαστεί τρίτο πακέτο διάσωσης αν συνεχιστεί η ανάκαμψη της οικονομίας, δήλωσε σε συνέντευξη του στο Bloomberg, o υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας.





O κ. Στουρνάρας ανέφερε πως οι ευνοϊκές οικονομικές εξελίξεις θα διευκολύνουν την πρόσβαση στις αγορές ομολόγων, με την πρώτη έκδοση να αναμένεται στο πρώτο μισό του έτους. "Μέχρι τώρα, δεν βλέπουμε την ανάγκη για τρίτο πακέτο" σημείωσε. "Πιστεύω ότι η χρηματοδότηση από το πρόγραμμα μαζί με την καλύτερη απόδοση στο δημοσιονομικό μέτωπο, αρκούν για να μας καλύψουν πλήρως τους επόμενους δώδεκα μήνες και κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες που θα μπορούσαν να συνεχιστούν ως το 2016" πρόσθεσε.

Ο κ. Στουρνάρας υποστήριξε ακόμα πως η Ελλάδα θα αντλήσει το 2014 από αποκρατικοποιήσεις περίπου 2 δισ. ευρώ. Ο ίδιος τόνισε πως η οικονομία θα επωφεληθεί μόλις αρχίσει να αυξάνεται η χορήγηση δανείων από τις τράπεζες σε μερικούς μήνες.

Όσον αφορά το ζήτημα της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, ο κ. Στουρνάρας εξέφρασε την πεποίθηση πως οι κεφαλαιακές ανάγκες των τραπεζών θα καλυφθούν με ιδιωτικά κεφάλαια. Το ισχυρό επενδυτικό ενδιαφέρον για τις εκδόσεις ομολόγων της Πειραιώς και της Alpha δείχνουν πως υπάρχει "τεράστια όρεξη" για τις ελληνικές τράπεζες στις αγορές.

Σε ερώτηση για το αν ενδιαφέρεται να αναλάβει τη θέση του κεντρικού τραπεζίτη της χώρας, ο κ. Στουρνάρας απάντησε πως τώρα είναι υπουργός Οικονομικών και πως το αν θα συνεχίσει στο σημερινό του ρόλο θα εξαρτηθεί από την βούληση του πρωθυπουργού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com