Σάββατο 26 Απριλίου 2014

Ερχονται δραματικές αλλαγές στον κλάδο των ασφαλιστικών

Λιγότερες μεν, αλλά μεγαλύτερες εταιρείες με νέα προϊόντα θα περιλαμβάνει η ασφαλιστική αγορά, όπως θα διαμορφωθεί μετά από τις προγραμματισμένες πωλήσεις της ΑΤΕ Ασφαλιστική, της Εθνικής ΑΕΕΓΑ και της Eurolife. Μπορεί η πώληση της ΑΤΕ Ασφαλιστική να έχει «παγώσει» προς το παρόν, η Εθνική Ασφαλιστική ουσιαστικά βρίσκεται στο δεύτερο κύμα πωλήσεων του ομίλου ΕΤΕ και η πώληση της Eurolife να μετατοπίζεται χρονικά, όταν όμως θα προχωρήσουν αυτές οι πωλήσεις, θα δημιουργήσουν κύμα «συγκέντρωσης» ασφαλιστικών εργασιών και παραγωγής.



Ταυτόχρονα υπάρχει έντονη κινητικότητα στις μικρές εταιρείες που προσπαθούν να εκμεταλλευτούν τα συγκριτικά τους πλεονεκτήματα στα χαμηλά λειτουργικά κόστη.

Αλλαγή προσανατολισμού με νέα προϊόντα και πιο προσιτές ασφαλίσεις προσαρμοσμένες στις νέες συνθήκες της ελληνικής κοινωνίας προωθούν οι ιδιωτικές ασφαλιστικές. Οι εξελίξεις σε ό,τι αφορά τις επαγγελματικές ασφαλίσεις, τα συνταξιοδοτικά δικαιώματα, την επικούρηση στον κλάδο υγείας και τη μείωση του εισοδηματικού επιπέδου των Ελλήνων πολιτών οδηγούν τις ασφαλιστικές στο να αναπροσαρμόσουν τα υπάρχοντα προγράμματά τους ή και να προωθήσουν καινούργια που θα καλύπτουν τις ανάγκες όχι μόνο του μέσου Ελληνα αλλά ακόμη και των ανέργων ή των ανασφάλιστων.
Ερχονται δραματικές αλλαγές στον κλάδο των ασφαλιστικών

Αυτοκίνητο
Συνεπεία αυτών είναι η αλλαγή τιμολόγησης προϊόντων στον κλάδο αστικής ασφάλισης αυτοκινήτου που γίνεται πλέον παραμετρικά δίνοντας έμφαση στην ηλικία του οδηγού, το μοντέλο και τη χρήση αυτοκινήτου. Ταυτόχρονα προσφέρονται ευέλικτα πακέτα ασφάλισης σε χρόνο ασφάλισης, τιμή και καλύψεις. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ότι η ασφάλιση αυτοκινήτου γίνεται και φθηνότερη (μειώσεις 20% από το 2012) και πιο ευέλικτη, προσφέροντας πακέτα μικρής διάρκειας ή πακέτα καλύψεων που μπορούν να καλύψουν από τις υποχρεωτικές μέχρι και τις πλέον εξειδικευμένες ανάγκες.

Υγεία
Ο καθοριστικός ρόλος των ασφαλιστικών εταιρειών στην παροχή δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας υγείας γίνεται όλο και εντονότερος. Είναι χαρακτηριστικό ότι η ζήτηση για ασφαλίσεις υγείας αυξάνεται με ρυθμούς 20% κάθε χρόνο τα τελευταία δύο χρόνια, δείγμα ότι όλο και περισσότεροι πολίτες αναζητούν καταφύγιο στα ασφαλιστικά προγράμματα υγείας, που μάλιστα δείχνουν να διαφοροποιούνται ως προς τις καλύψεις. Προγράμματα που ανανεώνονται ετησίως παρέχουν βασικές καλύψεις μέχρι 150.000 ευρώ, τιμολογούνται από 300 ευρώ/ετησίως, ενώ ισόβια προγράμματα τιμολογούνται από 500 ευρώ/ετησίως.

Επαγγελματική ασφάλιση
Μεγαλύτερο ρόλο διεκδικούν ήδη οι ασφαλιστικές σε θέματα επαγγελματικής ασφάλισης. Σύμφωνα με τις αναλογιστικές μελέτες που έχουν εκπονήσει οι ασφαλιστικές, για να είναι ένα Επαγγελματικό Ταμείο προσιτό για τους ασφαλισμένους με μικρές εισφορές και κερδοφόρα για τις ασφαλιστικές απαιτούνται τουλάχιστον 1.000 εργαζόμενοι με μηνιαίες εισφορές της τάξης των 150-200 ευρώ και αρχικό μετοχικό κεφάλαιο τουλάχιστον 10 εκατ. ευρώ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com