Παρασκευή 25 Απριλίου 2014

Δωρεάν περίθαλψη για 2,4 εκατ. ανασφάλιστους

Πρόσβαση σε δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη θα έχουν μέχρι τον Ιούνιο οι περίπου 2,4 εκατ. ανασφάλιστοι στη χώρα μας.




Όπως ανακοίνωσε χθες ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, η ολοκλήρωση τις επόμενες τρεις εβδομάδες του προγράμματος ΑΤΛΑΣ, που καταγράφει ηλεκτρονικά τους ανασφάλιστους και άπορους πολίτες, θα δώσει το έναυσμα για την παροχή υπηρεσιών υγείας εντός ή εκτός νοσοκομείων σε αυτό το μεγάλο τμήμα του πληθυσμού.

Παράλληλα, «τρέχει» πρόγραμμα για δωρεάν προγραμματισμένα χειρουργεία σε ανασφάλιστους ασθενείς με την αξιοποίηση 13 εκατ. ευρώ (από τις «μίζες» των εξοπλιστικών που επέστρεψαν στο ελληνικό δημόσιο). Ήδη σε κάθε νοσοκομείο, σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου Υγείας, έχει συσταθεί τριμελής επιτροπή η οποία θα εξετάζει τα αιτήματα των ανασφάλιστων, προκειμένου να καλύπτεται το κόστος των χειρουργικών επεμβάσεων.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ
Οι δηλώσεις του υπουργού Υγείας έγιναν στο πλαίσιο εκδήλωσης από τη φαρμακευτική εταιρεία Roche Hellas, η οποία ανακοίνωσε ότι δωρίζει φάρμακα αξίας 2 εκατ. ευρώ για τη φαρμακευτική περίθαλψη ανασφάλιστων Ελλήνων.

Η εταιρεία αναμένεται να διαθέσει σε ολόκληρη τη χώρα συνολικά περίπου 11.500 συσκευασίες φαρμάκων με τη μορφή της δωρεάς, είτε σε δημόσια νοσοκομεία που αιτούνται τη χορήγησή τους για τους ανασφάλιστους ασθενείς που είναι καταγεγραμμένοι στα μητρώα τους, είτε στην «Τράπεζα Φαρμάκων» που δημιουργήθηκε από τη συνεργασία του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ) και του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ) για την υποστήριξη των αναγκών των ανασφάλιστων ασθενών που είναι καταγεγραμμένοι στα μητρώα του ΙΣΑ.

Στο μεταξύ, και η Novartis Hellas, στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής της Ευθύνης, συμμετέχει ενεργά στο πρόγραμμα «Τράπεζα Φαρμάκων ΣΦΕΕ - Δίκτυο Δωρεάν Διάθεσης για Άπορους και Ανασφάλιστους». Προ ολίγων ημερών πραγματοποίησε αποστολή εκατοντάδων φαρμάκων από την οποία θα ωφεληθούν δεκάδες ασθενείς. Δωρήθηκαν σκευάσματα που καλύπτουν ένα μεγάλο εύρος ασθενειών όπως υπέρταση, διαβήτης, ασθένειες του αναπνευστικού, νευρολογικές, δερματικές και ρευματολογικές παθήσεις αλλά και για μεταμόσχευση.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com