Σάββατο 26 Απριλίου 2014

Τρέχουν για 6.000 σοβαρές υποθέσεις

Δέσμη μέτρων σχετικές με τις προφυλακίσεις, την ευκολότερη εξαγορά ποινών, τη μερική αποσυμφόρηση των φυλακών, αλλά και την επιτάχυνση απονομής της ποινικής δικαιοσύνης, προωθεί το υπουργείο Δικαιοσύνης.




Σύμφωνα με τις νομοθετικές ρυθμίσεις, όταν ανακριτής και εισαγγελέας διαφωνούν για την προφυλάκιση ή όχι ενός κατηγορουμένου θα επιβάλλεται κατ' οίκον περιορισμός του κατηγορουμένου, έως ότου το δικαστικό συμβούλιο επιλύσει τη διαφωνία και αποφασίσει για την τύχη του.

Στον κατ' οίκον περιορισμό (προφανώς υπό συνθήκες φρούρησης) με διαταγή του ανακριτή θα αφαιρείται κάθε ταξιδιωτικό έγγραφο (διαβατήριο κ.λπ.) και θα επιβάλλεται απαγόρευση εξόδου από τη χώρα. Με άλλη τροπολογία διευρύνεται η δυνατότητα εξαγοράς ποινών φυλάκισης έως πέντε ετών, γεγονός που επιφυλάσσει ευνοϊκή μεταχείριση και σε καταδικασμένους παλαιότερα, επιτρέποντας έτσι και τη μερική αποσυμφόρηση των φυλακών. Για την επιτάχυνση της ποινικής δικαιοσύνης και την εκδίκαση το ταχύτερο δυνατό περίπου 6.000 σοβαρών υποθέσεων που εκκρεμούν στο Εφετείο της Αθήνας, ιδρύεται ειδικό ποινικό τμήμα που θα λειτουργήσει από τις 16-9-2014, με την έναρξη του νέου δικαστικού έτους.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com