Τετάρτη 23 Απριλίου 2014

ΕΚΘΕΣΗ Citigroup: Η Ελλάδα δεν θα χρειαστεί τρίτο δάνειο

Τετάρτη 23 Απριλίου, θα δημοσιοποιηθεί η τελική εκτίμηση του δημοσιονομικού αποτελέσματος που είχε η Ελλάδα για το 2013.




Ειδικότερα, αναμένεται η Eurostat να ανακοινώσει το τελικό ύψος του πρωτογενούς πλεονάσματος που είχε η Ελλάδα, επιβεβαιώνοντας επί της ουσίας ότι η ελληνική κυβέρνηση κατάφερε να επιτύχει το στόχο της έναν χρόνο νωρίτερα από τις αρχικές εκτιμήσεις.
Τη θέση αυτή διατυπώνει η Citigroup, σημειώνοντας ότι μπορεί όλοι (και κυρίως η τρόικα) να περιμένουν την επίσημη πιστοποίηση από τη Eurostat πως η Ελλάδα έχει πετύχει τον στόχο για το πρωτογενές πλεόνασμα, ωστόσο το έχουν ήδη αντιληφθεί και το έχουν πιστέψει.
Όπως επαναλαμβάνει για πολλοστή φορά η Citigroup, η επίτευξη του στόχου για την παραγωγή πρωτογενούς πλεονάσματος αποτελεί βασική προϋπόθεση για τους πιστωτές της Ελλάδας, προκειμένου να ξεκινήσουν επισήμως οι συζητήσεις για τον νέο γύρο αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους, υπό τη μορφή του OSI (δάνεια του επίσημου τομέα, δηλαδή ευρωπαϊκές κυβερνήσεις και ΕΚΤ).
Υπενθυμίζεται εδώ ότι σε παλαιότερη έκθεση της η Citigroup παρουσίασε τις προϋποθέσεις βάσει των οποίων η Ελλάδα δεν θα χρειαστεί νέο πακέτο διάσωσης.
Συγκεκριμένα, η Ελλάδα θα καταφέρει να αποφύγει ένα τρίτο πακέτο διάσωσης, εφόσον συμβούν τα εξής δύο γεγονότα:
- Η ενίσχυση της ρευστότητας της αγοράς «αποκτήσει» ένα σταθερό ρυθμό.
- Τα επιτόκια δανεισμού της Ελλάδας υποχωρήσουν περαιτέρω.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com