Κυριακή 27 Απριλίου 2014

Δώδεκα λεπτά αρκούν για να φανεί αν μια σχέση έχει μέλλον...

Μόλις 12 λεπτά χρειάζεται κάποιος στο πρώτο ραντεβού για να αποφασίσει εάν του αρέσει ή όχι το πρόσωπο που κάθεται απέναντί του, σύμφωνα με νέα βρετανική έρευνα.




Οπως φάνηκε από τα αποτελέσματα της έρευνας, η απόφαση βασίζεται σε πολλές παραμέτρους, από το χαμόγελο και τον τόνο της φωνής έως τη μυρωδιά του σώματος.

Στην έρευνα συμμετείχαν 2.000 ενήλικες, εκ των οποίων το 64% απάντησε ότι κρίνουν θετικά τον άνθρωπο που βρίσκεται απέναντί τους αν χαμογελάει και, ακολούθως, αν τους κοιτάζει στα μάτια - ένα χαρακτηριστικό που κρίθηκε σημαντικό από το 58% των ερωτηθέντων.

Τρίτο σημαντικότερο κριτήριο είναι να έχει δροσερή αναπνοή (45% των ερωτηθέντων), καλό τόνο φωνής (25%) και να είναι καλοντυμένος (23%).

Αντιθέτως, τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα που απωθούν αμέσως τον/την επίδοξο σύντροφο είναι η «βαριά» μυρωδιά του σώματος (το 59% των εθελοντών δήλωσαν πως θα το έβαζαν στα πόδια, αν έβγαιναν ραντεβού με κάποιον που δεν μοσχομύριζε) και η κακοσμία του στόματος (53%).

Σχεδόν τέσσερις στους δέκα (το 38%), εξ άλλου, είπαν ότι δεν θα έβγαιναν ποτέ δεύτερο ραντεβού με κάποιον που έχει την κακή συνήθεια να ορκίζεται, ενώ το 36% είπαν πως βρίσκουν απωθητικό το ατημέλητο ντύσιμο και το 33% την έλλειψη χαμόγελου.

Η δημοσκόπηση, που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό της ασφαλιστικής εταιρείας AXA, έδειξε ακόμα πως το 6% των εργένηδων κάνουν μία αυτοσχέδια «έρευνα» πριν από το πρώτο ραντεβού, ελέγχοντας τις αναρτήσεις στο Facebook και στο Twitter του προσώπου με το οποίο θα συναντήσουν.

Ακόμα, πάντως, κι αν η πρώτη εντύπωση δεν είναι ιδανική, αρκετοί είναι πρόθυμοι να βγουν και δεύτερο ραντεβού, αν και οι άντρες που θα έδιναν μία ακόμα ευκαιρία είναι διπλάσιοι απ' ό,τι οι γυναίκες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com