Σάββατο 26 Απριλίου 2014

Το νομοσχέδιο για την απλοποίηση αδειοδότησης εταιριών

Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο για την απλοποίηση των διαδικασιών αδειοδότησης των επιχειρήσεων, μετά από αρκετούς μήνες προετοιμασίας και διαβούλευσης με τους φορείς.




Πρόκειται για το νομοσχέδιο που εισάγει την απλή αδειοδότηση με υπεύθυνη δήλωση του επιχειρηματία και μεταθέτει τους ελέγχους, που θα μπορούν να γίνονται ακόμα και από ιδιωτικές πιστοποιημένες εταιρείες, από το στάδιο έκδοσης της άδειας, στο στάδιο λειτουργίας της επιχείρησης.

Το νομοσχέδιο θέτει δεσμευτική προθεσμία ως το τέλος του 2014 για την έκδοση όλων των προβλεπόμενων εφαρμοστικών Κοινών Υπουργικών Αποφάσεων και Προεδρικών Διαταγμάτων. Σε διαφορετική περίπτωση, όπως διευκρίνισε ο Κ. Χατζηδάκης, με δηλώσεις του χθες, το νομοσχέδιο εξουσιοδοτεί τον υπουργό Ανάπτυξης να ρυθμίσει το πλαίσιο άσκησης της κάθε οικονομικής δραστηριότητας. Οι σημαντικότερες από τις διαφορές, σε σχέση με το σχέδιο νόμου, όπως είχε ανακοινωθεί τον Φεβρουάριο, αφορούν: Διεύρυνση του πεδίου εφαρμογής με κάλυψη σχεδόν όλων των δραστηριοτήτων βάσει της κατάταξης των έργων στην περιβαλλοντική νομοθεσία: με εξαίρεση τα έργα ΑΠΕ και τις τηλεπικοινωνιακές υποδομές. Συγκεκριμένα καλύπτει:

Χερσαίες και εναέριες μεταφορές, καθώς και λιμενικά έργα.
Υδραυλικά έργα, συστήματα περιβαλλοντικών υποδομών, εξορυκτικές δραστηριότητες.
Τουριστικές εγκαταστάσεις και έργα αστικής ανάπλασης κτιριακού τομέα, αθλητισμού και αναψυχής.
Πτηνοτροφικές εγκαταστάσεις, υδατοκαλλιέργειες, βιομηχανίες, μεταφορά ενέργειας, καυσίμων και χημικών ουσιών.
Καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και ειδικά έργα δραστηριότητας.

Επιχειρηματικά Πάρκα: Oι επιχειρήσεις που εγκαθίστανται σε πάρκα θα καλύπτονται από τη γενική αδειοδότηση των πάρκων, καθώς η έγκριση λειτουργίας κάθε οργανωμένου υποδοχέα δραστηριότητας περιλαμβάνει και την έγκριση λειτουργίας κάθε επιχείρησης που θα εγκατασταθεί εκεί. Περιορίζεται σε 100 ημέρες η προθεσμία για την έγκριση των αιτήσεων. Μετά την πάροδο της προθεσμίας θεωρείται ότι η αίτηση έχει εγκριθεί.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com