Παρασκευή 25 Απριλίου 2014

Προσλήψεις 720 υπαλλήλων σε λεωφορεία, τρόλεϊ, μετρό και πολιτική αεροπορία

Οι Οδικές Συγκοινωνίες (λεωφορεία, τρόλεϊ), το Μετρό αλλά και η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας θα αποτελέσουν τα «δοχεία» του υπουργείου Υποδομών όπου θα προσληφθούν περίπου 720 μόνιμοι υπάλληλοι.





Οι προκηρύξεις για τις παραπάνω προσλήψεις αναμένονται εντός του 2014 ενώ η διαδικασία θα ξεκινήσει αμέσως μετά τις ευρωεκλογές με τις προσλήψεις σε λεωφορεία και τρόλεϊ. Ειδικότερα μέχρι τέλη του έτους αναμένεται να προσληφθούν 450 άτομα στις Οδικές Συγκοινωνίες, 200 άτομα στο Μετρό και 70 άτομα στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας.

Στις Οδικές Συγκοινωνίες το υπουργείο Υποδομών έδωσε την έγκριση για 450 προσλήψεις, από τις οποίες οι 330 θα είναι θέσεις οδηγών και οι 120 θέσεις τεχνιτών. Πιο συγκεκριμένα αφορούν τις παρακάτω ειδικότητες: 64 τεχνίτες οχημάτων, 12 αμαξοποιοί, 12 ηλεκτρολόγοι αυτοκινήτων, 3 τεχνίτες ελαστικών, 4 τεχνίτες ψυκτικοί, 4 εφαρμοστές , 4 ηλεκτρολόγοι εγκαταστάσεων, 7 ηλεκτρονικοί και 10 τεχνίτες σταθμών.

Η έγκριση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους που υπολείπονταν προκειμένου να γίνει η προκήρυξη των θέσεων δόθηκε και τις επόμενες μέρες αναμένεται το ΑΣΕΠ να προχωρήσει στη δημοσίευση της προκήρυξης.

Οι προσλήψεις έρχονται να καλύψουν τα κενά από τις αποχωρήσεις λόγω συνταξιοδότησης αλλά η απομάκρυνση ενός σημαντικού αριθμού εργαζομένων της ΟΣΥ που μετά από ελέγχους που έγιναν προέκυψαν ότι για την πρόσληψή τους είχαν χρησιμοποιήσει πλαστά ή παραποιημένα πιστοποιητικά.

Παράλληλα μέσα στη χρονιά θα προχωρήσουν οι διαδικασίες για την πρόσληψη περίπου 200 ατόμων στο Μετρό και 70 ακόμη ατόμων στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας. Ειδικότερα στο Μετρό αναμένεται να προκηρυχθούν 200 θέσεις ηλεκτροδηγών, εκδοτών, ελεγκτών εισιτηρίων και τεχνικού προσωπικού οι οποίες θα αφορούν κυρίως υποψηφίους δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Κατά τις διαδικασίες πρόσληψης θα υπάρξει ενισχυμένη μοριοδότηση για τους συμβασιούχους που είχαν απολυθεί από την εταιρεία το 2009.

Τέλος, η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας αναμένεται να ενισχυθεί με 70 υπαλλήλους,που θα καλύψουν θέσεις ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας. Η ΥΠΑ έχει ζητήσει εδώ και καιρό τις προσλήψεις αυτές καθώς οι ανάγκες αυξάνονται, λόγω της αύξησης της αεροπορικής κίνησης αλλά και της μείωσης που έχει επέλθει στον αριθμό των ελεγκτών τα τελευταία χρόνια. Οι υποψήφιοι θα πρέπει να είναι κάτοχοι πτυχίου ή διπλώματος οποιουδήποτε ΑΕΙ, να έχουν άριστη γνώση της αγγλικής γλώσσας, να διαθέτουν πιστοποιημένη γνώση χειρισμού Η/Υ, καθώς και πιστοποιητικό υγείας Γ' κατηγορίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com