Σάββατο 26 Απριλίου 2014

Ανοδος του ΑΕΠ κατά 0,6% μετά από 6 χρόνια λιτότητας

«H Ελλάδα βρίσκεται πια στον δρόμο της ανάκαμψης, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Κομισιόν, και κατάφερε τα τελευταία δύο χρόνια να πάει καλύτερα από τις προβλέψεις και από το Πρόγραμμα.



Το ίδιο θα συνεχίσει από δω και μπρός» αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, σχετικά με την έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την 4η αξιολόγηση του 2ου Μνημονίου.

Η ανακοίνωση του υπουργείου επικεντρώνεται στις προβλέψεις πως «φέτος, το 2014, θα υπάρξει για πρώτη φορά άνοδος του ΑΕΠ κατά 0,6% μετά από 6 συνεχόμενα χρόνια λιτότητας. Του χρόνου, το 2015, προβλέπει σημαντική ανάπτυξη κατά 2,9%, ενώ την επόμενη χρονιά, το 2016, προβλέπει ακόμα μεγαλύτερη ανάπτυξη κατά 3,7%! Κι όλα αυτά σημαίνουν ασφαλώς και εκατοντάδες χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας».

Σύμφωνα με το υπουργείο, «οι προβλέψεις αυτές είναι ιδιαίτερα συντηρητικές και δεν λαμβάνουν υπ' όψιν μια σειρά από διαρθρωτικές αλλαγές που έγιναν ήδη ή γίνονται τώρα και οι οποίες θα βελτιώσουν ακόμα περισσότερο την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας. Επίσης, δεν συμπεριλαμβάνουν τις θετικές εξελίξεις στον τομέα της ρευστότητας, ούτε τις θετικές επιπτώσεις από τι διανομή του κοινωνικού μερίσματος».

«Η χώρα μας γυρίζει πλέον σελίδα και μπαίνει στο δρόμο της ανάκαμψης. Το παραδέχονται πια και επίσημα οι πιο αυστηροί κριτές, με τα πιο συντηρητικά κριτήρια» καταλήγει η ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com