Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2013

Τέλος εποχής: Αποχωρεί από την ηγεσία της Microsoft ο Στίβεν Μπάλμερ

Επειτα από 13 χρόνια στο τιμόνι της Microsoft και 33 χρόνια στο πλευρό του Μπιλ Γκέιτς, ο 57χρονος δισεκατομμυριούχος Στίβεν Μπάλμερ αποχωρεί από την ηγεσία του τεχνολογικού κολοσσού.





Την αποστολή της εύρεσης του διαδόχου του αναλαμβάνει πλέον ο ίδιος ο Γκέιτς.

Αιτία της πρόωρης «συνταξιοδότησης» του 57χρονου είναι η αποτυχία της εταιρείας να ανταποκριθεί στα νέα δεδομένα μιας αγοράς που κυριαρχείται πλέον όχι από υπολογιστές τύπου desktop, αλλά από έξυπνα κινητά τηλέφωνα και ηλεκτρονικές υπηρεσίες.

Στο άκουσμα της είδησης, οι αναλυτές έσπευσαν να μιλήσουν για «τέλος εποχής», ενώ οι επενδυτές ανταποκρίθηκαν θετικά εκτοξεύοντας στα ύψη την αξία της μετοχής της Microsoft (εξέλιξη η οποία παρεμπιπτόντως κατέστησε τον ίδιο τον Μπάλμερ ως μέτοχο πλουσιότερο κατά περίπου 800 εκατ. δολ.). Η αποχώρηση του Μπάλμερ είναι η εντυπωσιακότερη των τελευταίων ετών στον χώρο της τεχνολογίας.

Συμφοιτητής του Γκέιτς στο Χάρβαρντ, ο Μπάλμερ υπήρξε ο 30ός κατά σειρά υπάλληλος που προσελήφθη στη Microsoft και ταυτίστηκε με τη γιγάντωση της εταιρείας τις δεκαετίες του 1980 και 1990. Εχουν μείνει στην ιστορία οι κόντρες του με τον Στιβ Τζομπς της Apple.

Στην πορεία, ωστόσο, με την πάροδο των ετών, ο Αμερικανός έχασε την επαφή με τις ομολογουμένως ραγδαίες εξελίξεις και έπαψε να έχει το απαραίτητο όραμα προκειμένου να κρατήσει την εταιρεία πρωτοπόρο. Είναι χαρακτηριστικό πως το 2007 είχε σπεύσει να αποκηρύξει το iPhone της Apple ως προϊόν που «δεν έχει καμία τύχη». Οι εξελίξεις βέβαια έμελλε να τον διαψεύσουν με τον χειρότερο τρόπο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com