Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013

Το σαπούνι το καλύτερο μονωτικό υλικό για τα σπίτια

Το σαπούνι είναι το καλύτερο μονωτικό υλικό για τα σπίτια, σύμφωνα με δυο ερευνητές του πανεπιστημίου του Σάλφορντ.






Ψάχνοντας για φτηνές, «πράσινες» εναλλακτικές στο πολυστυρένιο και τα μονωτικά υλικά με βάση τοπολυαιθυλένιο, οι ερευνητές Yusuf Arayici καιLee Read ανακάλυψαν ότι μεγάλες ράβδοι σαπουνιού, φτιαγμένες από περιττώματα ζώων και λίπος λαχανικών, θα μπορούσαν να διατηρήσουν εξίσου αποτελεσματικά τη θερμότητα εντός του σπιτιού.

Σύμφωνα με τους δυο επιστήμονες, τα συμβατικά υλικά θερμομόνωσης, που παράγονται από ακατέργαστο πετρέλαιο, έχουν υψηλό κόστος παραγωγής.

Ψάχνοντας για το τέλειο μονωτικό σαπούνι, οι ερευνητές πειραματίστηκαν με διαφορετικά υλικά και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η εισαγωγή άχυρου και φυσαλίδων στο διάλειμμα μειώνει τον όγκο του τελικού προϊόντος.

Οι δυο ερευνητές έχουν κατοχυρώσει δικαιώματα ευρεσιτεχνίας για την πατέντα τους και ελπίζουν ότι η ιδέα τους θα εφαρμοστεί στην οικοδομική βιομηχανία.

Όπως δήλωσε ο Δρ. Arayici, η μόνωση μειώνει τις συνολικές εκπομπές ρύπων όμως όταν τα μονωτικά υλικά κατασκευάζονται από ακατέργαστο πετρέλαιο ένα μέρος της μείωσης αυτής χάνεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com