Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013

ΚΕΕΔ: Δεν πάμε για πραξικόπημα

Ανακοίνωση-απάντηση εξέδωσε η ΚΕΕΔ (Κοινότητα Εφέδρων Ειδικών Δυνάμεων) μετά το σάλο που ξεσήκωσε η διακήρυξή τους και την προκαταρκτική έρευνα που διέταξε η Εισαγγελία Πρωτοδικών.




Στην ανακοίνωσή τους οι έφεδροι αναφέρουν μεταξύ άλλων:


"Δεν περιμέναμε καλύτερη αντιμετώπιση από τα συστημικά τηλεοπτικά/ραδιοφωνικά δίκτυα και ορισμένα διαδικτυακά Blogs. Με την αποσπασματική ή συνθετική επιλογή φράσεων από την διακήρυξη και την αυθαίρετη ερμηνεία της προσπάθησαν να μας χαρακτηρίσουν, ως εν δυνάμει πραξικοπηματίες. Δεν γνωρίζουμε διεθνώς να προαναγγέλονται πραξικοπήματα, νομικά δε ο αντίστοιχος χαρακτηρισμός στερείται σοβαρότητας" και συμπληρώνουν:


"Η αναφορά στις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας προφανώς δεν σχετίζεται με πραξικοπηματικές ή άλλες αντισυνταγματικές ενέργειες καμίας πλευράς. Μένουμε με την αποδοχή των προτάσεών μας από τον ελληνικό λαό που εκδηλώνεται με συρροή μηνυμάτων".


Σε άλλο σημείο αναφέρουν:

"Η (Κ.Ε.Ε.Δ.) Κοινότητα Εφέδρων Ειδικών Δυνάμεων δεν εμφανίστηκε χθές. Από τον Οκτώβριο του 2011 μέχρι σήμερα ενδεικτικά αναφέρονται:
Αντιμνημονιακή συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος.
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και επίδοση επιστολής στη Γερμανική πρεσβεία.
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και επίδοση επιστολής στη Ανωτάτη Αρχή τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και επίδοση επιστολής στην Πρόεδρο του Αρείου Πάγου.
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα κατά της Α. Μέρκελ.
Τα συνθήματά μας είναι "Δεν υπάρχει δεξιά - δεν υπάρχει αριστερά, μόνο κόκκαλα Ελλήνων Ιερά" και "Μαζί - μαζί να φύγουν οι Ναζί".".


Τι είναι η ΚΕΕΔ

Οπως αναφέρουν οι ίδιοι οι έφεδροι στο site τους (http://keed-hellas.blogspot.com/) η Κ.Ε.Ε.Δ. αποτελείται από μια ομάδα ανθρώπων οι οποίοι έχουν υπηρετήσει τις Ειδικές Δυνάμεις του Στρατού Ξηράς και του Πολεμικού Ναυτικού της Ελλάδος και Κύπρου. Μέλη της είναι Έφεδροι οπλίτες και Εν Αποστρατεία Υπαξιωματικοί / Αξιωματικοί οι οποίοι ανήκουν ως υπηρετούντες στα ένδοξα Σώματα των Καταδρομών - Αλεξιπτωτιστών - Πεζοναυτών και Υποβρυχίων Καταστροφών ( Ο.Υ.Κ.) της Ελλάδος και Κύπρου.


Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει η περιγραφή από τους ίδιους του τρόπου οργάνωσής τους "σύμφωνα με τα στρατιωτικά πρότυπα". Η ΚΕΕΔ διαθέτει Διοίκηση και Υποδιοίκηση την οποία στελεχώνουν άξιοι Αξιωματικοί εν αποστρατεία των Ειδικών Δυνάμεων "με υψηλά επίπεδα γνώσης και εμπειρίας σε θέματα Διοίκησης και εκπαίδευσης".

Αποστολή τους, υποστηρίζουν ότι είναι "η διατήρηση της Εθνικής μας κυριαρχίας. Εμψύχωση του δοκιμαζόμενου Ελληνικού Λαού με φυσική και όχι μόνο παρουσία και φωνή. Συμμετοχή σε δραστηριότητες Εθνικού σκοπού και περιεχομένου. Διαμαρτυρίες για Εθνικά και κοινωνικά θέματα έξω από κάθε πολιτική επιρροή και συνδρομή στηπροσπάθεια επιβιώσεως του Ελληνικού Έθνους σεβόμενοι το Σύνταγμα και τους εξ'αυτού νόμους. Συμμετοχή σε καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης όπως πυρκαγιές, πλημμύρες κ.τ.λ. εάν μας ζητηθεί. Διατήρηση και σύσφιξη των σχέσεων της Εφεδρείας και του ομφάλιου λώρου που μας δένει με τους
υπηρετούντες οπλίτες / Υπαξιωματικούς / Αξιωματικούς των Ειδικών Δυνάμεων Στρατού Ξηράς και Πολεμικού Ναυτικού. Διοργανώσεις / διεξαγωγές ασκήσεων σε αντίξοες συνθήκες στα αντικείμενα εκπαίδευσης των Ειδικών Δυνάμεων".


Αλλά και "ασκήσεις ανορθόδοξου πολέμου και αστικού περιβάλλοντος που αποσκοπούν στο να είμαστε έτοιμοι όποτε μας ζητηθεί να υπερασπιστούμε τη Πατρίδα και το Ελληνικό Έθνος".


Μία τέτοια άσκηση έκανα στις αρχές του 2013 στην Πάρνηθα. Οι ίδιοι αναφέρουν: "Την 24 Φεβρουαρίου 2013 πραγματοποιήθηκε στην Πάρνηθα Αττικής εκπαιδευτική δραστηριότητα που περιελάμβανε τα αντικείμενα (1) "Φυσική κατάσταση του Τμήματος" και (2) "Τακτικής μάχης Αστικού Περιβάλλοντος" εντός κτιρίων. Στο 1ο αντικείμενο αξιολόγησης "Φυσικής κατάστασης Τμήματος", το Τμήμα αξιολογήθηκε στη γενική φυσική του κατάσταση μετά από πολύωρη δοκιμασία και με επίπονες ασκήσεις όπως τρέξιμο, κάμψεις, κουβάλημα κορμών κ.α. η οποία και κρίθηκε ικανοποιητική. Στο 2ο αντικείμενο το Τμήμα εκπαιδεύτηκε σε Τακτική μάχης Αστικού Περιβάλλοντος ( Διείσδυση και Εκκαθάριση ) εντός κτιρίων. Χρησιμοποιήθηκε το εγκατελειμένο ξενοδοχείο ΞΕΝΙΑΣ όπου αναπτύχθηκαν τα αντικείμενα Ανάπτυξης - Κίνησης - Τακτικής - Χρησιμοποίησης Οπλισμού - Διοίκησης Ομάδος. Κατά την εκκαθάριση κτιρίων Είσοδος - Κίνηση επί Κλιμακοστασίου - Παρατήρηση - Κίνηση επί Διαδρόμου - Εκκαθάριση - Έλεγχος".


Πάντως, η ΚΕΕΔ αναφέρει σε πολλά κείμενά της ότι "δεν έχει σχέση με κανέναν Πολιτικό χώρο, ούτε εκπαιδεύει ομάδες κανενός. Η εκπαίδευση αφορά στα Μέλη μας και οι πολιτικές πεποιθήσεις ενός έκαστου είναι σεβαστές, όσο δεν εκδηλώνονται μέσα στην Κ.Ε.Ε.Δ. Πολιτικές τοποθετήσεις δεν γίνονται αποδεκτές και είναι λόγος διακοπής της σχέσεως με την Κοινότητα".



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com