Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

«Λουκέτο» λόγω χρεών στον «Φωκά» Θεσσαλονίκης

«Τέλος εποχής» τουλάχιστον μέχρι νεωτέρας για το κατάστημα-ναυαρχίδα του ομίλου Φωκά στη Θεσσαλονίκη, στο οποίο μπήκε «λουκέτο», καθώς προχώρησε σε έξωση η ιδιοκτήτρια του ακινήτου, η Ι.Μ. Αγίας Θεοδώρας. Τα ενοίκια, που έχει λαμβάνειν η Μονή για το πολυκατάστημα του ομίλου Φωκάς, υπερβαίνουν το ένα εκατ. ευρώ και στο πλαίσιο αυτό άσκησε τα νόμιμα δικαιώματα της.





Σφράγιση
Έτσι, νωρίς το πρωί δικαστικοί κλητήρες συνοδευόμενοι από αστυνομικούς άλλαξαν κλειδαριές στο κατάστημα και το σφράγισαν. Παράλληλα, προχώρησαν στο βάψιμο των βιτρινών στο μεγαλύτερο μέρος τους, προκειμένου να μη φαίνονται τα προϊόντα, που είναι τοποθετημένα στις προθήκες.

Οι εργαζόμενοι έκαναν μια ύστατη προσπάθεια να αποτρέψουν την έξωση και ζήτησαν πίστωση χρόνου από τη Μητρόπολη (στην οποία υπάγεται η Ι.Μ. Αγίας Θεοδώρας), προκειμένου να πληρωθούν και οι ίδιοι, αλλά η απάντηση ήταν αρνητική.

Από τους εργαζόμενους, 120 σε όλο τον όμιλο Φωκά βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας, ενώ οι υπόλοιποι παίρνουν αυτές τις μέρες έναντι για τον μισθό του Μαρτίου. Η Φωκάς έχει συνολικές υποχρεώσεις 81 εκατ. ευρώ, από τα οποία 42,8 εκατ. ευρώ είναι προς τράπεζες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com