Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2013

Μπιλ Γκέιτς: Συγγνώμη για το... Control-Alt-Delete

Συγγνώμη ζητά ο Μπιλ Γκέιτς, ιδρυτής της Microsoft, από τους χρήστες των υπολογιστών, τονίζοντας πως ο συνδυασμός των πλήκτρων Control-Alt-Delete δημιουργήθηκε από λάθος.




Ο ιδρυτής της Microsoft δήλωσε πως η είσοδος στον υπολογιστή με το πάτημα των τριών αυτών πλήκτρων θα έπρεπε να είναι πιο εύκολη, α λα Mac, αλλά ένας σχεδιαστής επέμενε σε αυτό το περίπλοκο βήμα.

«Θα μπορούσαμε να είχαμε βάλει ένα μόνο κουμπί. Αλλά ο τύπος που έκανε το σχεδιασμό του πληκτρολογίου IBM δεν ήθελε να κάνει κάτι τέτοιο» δήλωσε ο Μπιλ Γκέιτς το Σάββατο κατά τη διάρκεια ενός σεμιναρίου με τη μορφή ερωταπαντήσεων (στο πλαίσιο σχετικού προγράμματος του πανεπιστημίου Χάρβαρντ). Τα σχόλιά του κέρδισαν την προσοχή των αναγνωστών μετά από ένα βίντεο που αναρτήθηκε στο YouTube, την Τρίτη.

Χαμογελώντας, ο Γκέιτς προσπάθησε να εξηγήσει την κίνηση αυτή, λέγοντας πως ήταν ένα βασικό χαρακτηριστικό ασφαλείας. Τελικά όμως παραδόθηκε στην κοινή λογική.

«Ήταν ένα λάθος» δήλωσε ο Μπιλ Γκέιτς, υπερασπιζόμενος την καινοτομία στο πρώιμο λογισμικό της Microsoft.

Το Control-Alt-Delete εξακολουθεί να υπάρχει στα Windows 8 είτε για το κλείδωμα του υπολογιστή ή για την πρόσβαση στον πίνακα ελέγχου.

Μερικές φορές, ο ανεπίσημα χαρακτηριζόμενος «χαιρετισμός των τριών δακτύλων», απαιτεί από τους χρήστες να χρησιμοποιούν και τα δύο χέρια, με στόχο να αποφευχθεί η επανεκκίνηση του υπολογιστή από λάθος κινήσεις των δακτύλων.

Ο μηχανικός Ντέιβιντ Μπράντλεϊ, ένας σχεδιαστής των πρώιμων υπολογιστών IBM είπε ότι ανακάλυψε το μηχανισμό αυτό ως συντόμευση στην προσπάθειά του να αναπτύξει τον υπολογιστή.

«Αρχικά είχα σκεφτεί ο συνδυασμός αυτών των πλήκτρων να χρησιμοποιείται όπως το Πασχαλινό αυγό- δηλαδή κάτι που θα χρησιμοποιούνταν στην επέκταση του λογισμικού και δε θα ήταν διαθέσιμο αλλού» δήλωσε ο Μπράντλεϊ. Τότε όμως το ανακάλυψαν οι εκδότες λογισμικού.

Προσπαθούσαν να ανακαλύψουν πως θα πουν σε κάποιον, τον τρόπο για να ξεκινήσει ένα από τα προγράμματά τους και είχαν την απάντηση. Απλά τοποθετήστε τη δισκέτα, πατήστε Alt-Control-Delete και ως δια μαγείας το πρόγραμμα θα ξεκινήσει».

«Ήταν μια δουλειά μόλις πέντε λεπτών. Δεν είχα συνειδητοποιήσει πως ετοιμαζόμουν να δημιουργήσω μια πολιτιστική εικόνα, όταν το έκανα» δήλωσε ο μηχανικός. «Μπορεί να το εφεύρα εγώ, νομίζω όμως πως ο Μπιλ το έκανε διάσημο».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com