Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013

Με ρυθμούς προ κρίσης οι πωλήσεις των tablets

Υπερδιπλασιασμός των πωλήσεων tablets στην ελληνική αγορά αναμένεται το 2013, καθώς ο συνολικός αριθμός των διατεθέντων τεμαχίων εκτιμάται ότι θα φθάσει στις 240.000, όταν το 2012 ήταν στα 110.000.




Τις εκτιμήσεις αυτές έδωσε ο Χρήστος Καλογεράκης, διευθύνων σύμβουλος της Westnet, ενός εκ των μεγαλύτερων διανομέων τεχνολογικών προϊόντων στην Ελλάδα, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου για την επίσημη συνεργασία της εταιρείας του ομίλου Olympia Development με τη Lenovo, έναν από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές προϊόντων τεχνολογίας παγκοσμίως.

Ο κ. Καλογεράκης, απαντώντας σε ερώτηση της “Η”, ανέφερε ότι το ποσοστό των tablets που πωλούνται στην Ελλάδα και κοστίζουν κάτω από 300 ευρώ φθάνει στο 70%, ενώ επεσήμανε ότι τα tablets ουσιαστικά αποτελούν πλέον μία από τις βασικές επιλογές στις λίστες δώρων των καταναλωτών. Η Westnet έχει ένα μερίδιο της τάξεως του 25% στις πωλήσεις tablets στην Ελλάδα και ευελπιστεί ότι θα το ενισχύσει μέσα από τη συνεργασία της με τη Lenovo, της οποίας η πρώτη θα είναι αποκλειστικός διανομέας των tablets της. Η Lenovo, όπως ανέφερε ο Μιχάλης Οικονομάκης, γενικός διευθυντής του ελληνικού γραφείου, έχει αυτή τη στιγμή ένα μερίδιο στην τοπική αγορά των tablets που φθάνει για το 2013 στο 8,6% και το οποίο κινείται ανοδικά. Αυτή τη στιγμή, η Lenovo διαθέτει στην ελληνική αγορά τρία tablets με λειτουργικό Android (IdeaTab A1000 στα 129 ευρώ, IdeaTab Α3000 με 3G που ξεκινά από τα 229 ευρώ και IdeaTab S6000 με 10,1 ίντσες οθόνη που είναι στα 369 ευρώ) καθώς και tablets με Windows 8 όπως το MiiX.

Ο κ. Οικονομάκης ανέφερε ακόμη ότι η Lenovo κινείται ανοδικά και στον τομέα των προσωπικών υπολογιστών, έχοντας πλέον ένα μερίδιο στην ελληνική αγορά που κινείται στα επίπεδα του 11%-12% και στο β' και στο γ' τρίμηνο η εταιρεία είχε αύξηση 30% σε επίπεδο τεμαχίων. Όσον αφορά το ενδεχόμενο να έρθουν στην ελληνική αγορά και τα smartphones της Lenovo, ο κ. Οικονομάκης ανέφερε πως το υπάρχον πλάνο είναι να κάνουν την εμφάνιση τους στην Ευρώπη το 2014, με τον κ. Καλογεράκη να αναφέρει πάντως ότι θα ενδιέφερε τη Westnet να αναλάβει τη διανομή τους.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com