Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013

Ρέγκλινγκ: Δημιουργούμε για την Ελλάδα συνθήκες ... Ιαπωνίας

Συνθήκες «Ιαπωνίας» δημιουργεί η ευρωζώνη για το δανεισμό στην Ελλάδα, δήλωσε ο επικεφαλής του ESM, Klaus Regling.





Όπως τόνισε μιλώντας στην οικονομική επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, αναφερόμενος στην πρόοδο των χωρών που λαμβάνουν οικονομική βοήθεια από τον ESM, ο οργανισμός «δημιουργεί συνθήκες ιαπωνικού στυλ για το δανεισμό της Ελλάδας, ενώ η χώρα παραμένει αποκλεισμένη από τις κεφαλαιαγορές, εξασφαλίζοντας πολύ χαμηλά επιτόκια και επιμήκυνση της ωρίμανσης για τα δάνεια που της προσφέρει.

Αλλά επισήμανε πως αυτό δεν συμβαίνει με το ΔΝΤ, το οποίο παρέχει 40 δισ. ευρώ από τα συνολικά 240 δισ. ευρώ της διάσωσης της Ελλάδας. «Το ΔΝΤ χρεώνει περισσότερο από 3%, εμείς είμαστε πολύ πιο φθηνοί και οι ωριμάνσεις μας είναι μεγαλύτερης διάρκειας», δήλωσε.

Πρόσθεσε ακόμη ότι είναι πολύ νωρίς για να πει κανείς πώς η Πορτογαλία θα χρηματοδοτείται μετά από τη λήξη του προγράμματος διάσωσης στα μέσα του 2014.

Ο επικεφαλής του ESM δήλωσε ακόμη πως το ταμείο διάσωσης της ευρωζώνης δεν μπορεί να δανείσει σε έναν μελλοντικό μηχανισμό εξυγίανσης των τραπεζών στην ευρωζώνη, υπό τους τρέχοντες κανόνες. Τόνισε ότι θα χρειαζόταν ομόφωνη απόφαση από όλα τα μέλη του δ.σ. (οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης) προκειμένου να χορηγηθεί δάνειο σε μια τέτοια οντότητα.

Κάποιοι από αυτούς, θα χρειαζόταν τη στήριξη των εθνικών κοινοβουλίων τους, με βάση την εθνική νομοθεσία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com