Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

Ανοιχτή πρόβα του μπαλέτου της Λυρικής στον Λευκό Πύργο

Στον Λευκό Πύργο θα κάνει ανοιχτή πρόβα απόψε το απόγευμα στις 6.30 το μπαλέτο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, εν όψει των δύο παραστάσεων που θα δώσει στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης το Σαββατοκύριακο με το «Ταξίδι στην Αιωνιότητα», με μουσική της Ελένης Καραΐνδρου για τις ταινίες του Θόδωρου Αγγελόπουλου.




Στο σημείο όπου ο πολυβραβευμένος Ελληνας σκηνοθέτης έστηνε την κάμερα του για τα εξαντλητικά πολυήμερα γυρίσματα των ταινιών του -στην παραλία της Θεσσαλονίκης, μπροστά από τον Λευκό Πύργο- η Ελένη Καραΐνδρου, ο χορογράφος Ρενάτο Τζανέλλα και οι χορευτές του μπαλέτου της Λυρικής θα πραγματοποιήσουν μια σύντομη -ανοιχτή για το κοινό- πρόβα της παράστασης, με την υποστήριξη της «Παράλλαξης» (με τη δράση της «Η Θεσσαλονίκη αλλιώς»).

Οι παραστάσεις δίνονται στο πλαίσιο των 48ων «Δημητρίων» και τα σκηνικά και κοστούμια έχει σχεδιάσει η Κατερίνα Αγγελοπούλου, κόρη του Θόδωρου Αγγελόπουλου, η οποία έχει εργαστεί ως σκηνογράφος και ενδυματολόγος σε ταινίες μικρού μήκους, στο θέατρο και στην όπερα.

«Η πρόθεσή μου δεν είναι βέβαια να αφηγηθώ μια ιστορία για τις ταινίες. Οι ταινίες είναι από μόνες τους ένας κόσμος. Θέλησα να αφεθώ να εμπνευστώ από την ίδια τη μουσική και από τις ταινίες και να δημιουργήσω κάτι που μεταδίδει αυτά τα οποία ένιωσα κι εγώ βλέποντάς τις, αυτά για τα οποία μιλούν όλα αυτά που βρίσκω υπέροχα, αλλά τόσο έντονα, που αμέσως νιώθω ότι πρέπει να πάρω μια απόσταση: τα έντονα συναισθήματα, το πάθος, την απελπισία, τη θλίψη», αναφέρει ο Ρ. Τζανέλλα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com