Κυριακή 5 Οκτωβρίου 2014

NIVEA: Διαγωνισμός Young Business Talents για μαθητές λυκείου

Η NIVEA παρουσιάζει το Young Business Talents 2014, πανελλαδικό Διαγωνισμό μαθητών Λυκείου με Προσομοιωτή.




Με έναρξη το Νοέμβριο, μαθητές από 2.000 Λύκεια της χώρας θα έχουν την ευκαιρία για επαγγελματική ανάπτυξη, χάρη στον επιχειρηματικό προσομοιωτή, προσφορά της NIVEA και της PRAXIS MMT.
Ο διαγωνισμός Young Business Talents, με την υποστήριξη της NIVEA, απευθύνεται σε μαθητές Λυκείων (Γενικών και Επαγγελματικών) και πραγματοποιείται για δεύτερη συνεχή χρονιά, μετά την απίστευτη επιτυχία της προηγούμενης διοργάνωσης με τη συμμετοχή τόσο καθηγητών όσο και μαθητών.
Η NIVEA που πάντα βρίσκεται κοντά στις οικογένειες, επιθυμεί να προσφέρει ουσιαστική βοήθεια, όχι μόνο προσφέροντας μια σειρά πρωτοποριακών προϊόντων που ικανοποιούν κάθε ανάγκη, αλλά επίσης μέσα από εκπαιδευτικά προγράμματα όπως το Young Business Talents. Για περισσότερα από 100 χρόνια, στην πραγματικότητα, η NIVEA φροντίζει την επιδερμίδα μικρών και μεγάλων και καλύπτει τις οικογενειακές ανάγκες, καθώς συνοδεύει τις οικογένειες σε κάθε στιγμή της ζωής τους και μοιράζεται μαζί τους αξίες όπως: αγάπη, εμπιστοσύνη, υπευθυνότητα και φροντίδα. Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία βασίζεται στην πεποίθηση ότι η μάθηση και η εκπαίδευση, σε αυτό το στάδιο της ζωής, αποτελεί τη βάση της ανάπτυξης της πνευματικής ικανότητας των νέων και επομένως διαμορφώνεται ένα εξαιρετικό σημείο έναρξης που καθορίζει το μέλλον τους.
Με έναρξη στις 10 Νοεμβρίου 2014 και λήξη στο τέλος Φεβρουαρίου του 2015, οι μαθητές Λυκείων, ηλικίας 15-22 ετών, θα μπορούν να κάνουν πρακτική με σκοπό να προετοιμαστούν για το επαγγελματικό τους μέλλον, χάρη στον 3ης γενιάς επιχειρηματικό προσομοιωτή που αναπτύχθηκε από τη PraxisMMT, μία από τις ηγετικές επιχειρήσεις παγκοσμίως στην ανάπτυξη προηγμένων προσομοιωτών και μεθοδολογιών εκπαίδευσης και υλοποιείται από κοινού με τη NIVEA. Ο προσομοιωτής διατίθεται δωρεάν στα εκπαιδευτικά ιδρύματα και θα αποτελεί ένα πειραματικό εργαστήριο στο διαδίκτυο (online), όπου οι μαθητές θα δοκιμάσουν τις ικανότητές τους στον τομέα της διοίκησης επιχειρήσεων και οικονομικών και σε όλους τους στρατηγικούς τομείς που σχετίζονται με τη διαδικασία λήψης αποφάσεων: παραγωγή, marketing, χρηματοοικονομικά, ανθρώπινο δυναμικό.
Χάρη στη NIVEA, τα Λύκεια και οι καθηγητές θα είναι σε θέση να προχωρήσουν τη διδακτική διαδικασία ένα βήμα μπροστά, επιτρέποντας στους μαθητές να κάνουν πρακτική και να εφαρμόσουν τη θεωρητική τους γνώση στο εικονικό σενάριο που αναπαριστά με ακρίβεια την πραγματικότητα.
Ο διαγωνισμός χωρίζεται σε τρεις διαφορετικές φάσεις: ξεκινώντας από τοπικό επίπεδο, συνεχίζοντας σε εθνικό επίπεδο και καταλήγοντας στον διεθνή τελικό που θα αναδείξει την νικήτρια χώρα και ομάδα για το 2014-2015.
Στο διαγωνισμό, ο οποίος θα πραγματοποιηθεί ταυτόχρονα σε τέσσερις χώρες, Ισπανία, Ιταλία, Πορτογαλία και Ελλάδα, έλαβαν μέρος πέρσι 9.782 μαθητές χωρισμένοι σε 2.818 ομάδες. Στην Ελλάδα, ο αριθμός των συμμετεχόντων ανήλθε στους 1.187 μαθητές και 334 ομάδες.
Ο διαγωνισμός Young Business Talents, συνίσταται στη συμμετοχή ομάδων που αποτελούνται από 3-4 μαθητές, προσφέροντάς τους τη δυνατότητα να συνεργαστούν και να μάθουν πώς να λειτουργούν στο πλαίσιο της ομάδας με ένα κοινό στόχο. Κάθε ομάδα-'εταιρία' θα διαχειριστεί μία εικονική επιχείρηση, όπου θα κληθεί να λάβει σημαντικές στρατηγικές αποφάσεις, συναγωνιζόμενη τις 'εταιρίες' που εκπροσωπούνται από τις άλλες ομάδες μαθητών. Ο διαγωνισμός θα αποτελείται από 11 εικονικά 'εταιρικά έτη', κατά τη διάρκεια των οποίων, οι ομάδες θα λαμβάνουν βαθμολογία ανάλογα με την θέση τους, με βάση το Επιχειρηματικό Σχέδιο που καταθέτουν στον προσομοιωτή κάθε 'έτος'. Στο τέλος του διαγωνισμού, οι πιο επιτυχημένες ομάδες θα λάβουν βραβείο συνολικής αξίας 7.000 ευρώ.
Για συμμετοχή στο πρόγραμμα, ομάδες μαθητών και οι καθηγητές τους μπορούν να εγγραφούν, με επίσκεψη στο website www.youngbusinesstalents.com μέχρι τις 31 Οκτωβρίου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com