Παρασκευή 3 Οκτωβρίου 2014

ΕΝΦΙΑ: Ταλαιπωρία για όσους διεκδικήσουν εκπτώσεις

Ταλαιπωρία περιμένει χιλιάδες φορολογουμένους- ιδιοκτήτες ακινήτων οι οποίοι θα πρέπει να περάσουν από την εφορία τους προκειμένου να αποδείξουν ότι είναι δικαιούχοι των εκπτώσεων και απαλλαγών που προβλέπονται στον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων.




Αν και στις προθέσεις της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων είναι να μην ταλαιπωρηθούν οι φορολογούμενοι και να γίνει αυτόματα η νέα εκκαθάριση για τους δικαιούχους των εκπτώσεων, στελέχη της ΓΓΔΕ αναφέρουν ότι για τις περιπτώσεις που δεν υπάρχουν στοιχεία, θα πρέπει οι δικαιούχοι να προσέλθουν στην εφορία τους προσκομίζοντας τα απαραίτητα δικαιολογητικά. Και αυτό γιατί η ΓΓΔΕ δεν είναι σε θέση να εντοπίσει με βάση τα στοιχεία που διαθέτει όλους όσοι δικαιούνται έκπτωση στον ΕΝΦΙΑ.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα της ΓΓΔΕ για τις νέες εκκαθαρίσεις του ΕΝΦΙΑ προβλέπει:

1. Στις 20 - 25 Οκτωβρίου θα αναρτηθούν τα νέα εκκαθαριστικά σημειώματα «για όσους μπορέσουμε» όπως ανέφερε χαρακτηριστικά το στέλεχος της ΓΓΔΕ που δικαιούνται έκπτωση 50% ή 100% καθώς και όσοι έχουν κενά και μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα που έχουν έκπτωση 20%. Στα νέα εκκαθαριστικά θα γίνεται συμψηφισμός του ΕΝΦΙΑ με το ποσό της πρώτης δόσης που έχει καταβληθεί και θα αποτυπώνονται οι νέες δόσεις και τα ποσά που πρέπει να καταβληθούν μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου.

2. Στα τέλη Οκτωβρίου θα ανοίξει η ηλεκτρονική εφαρμογή για τροποποιητικές δηλώσεις στο Ε9 και το Ε1.

Τα στοιχεία αυτά θα επεξεργασθεί η ΓΓΔΕ και θα προχωρήσει σε νέα εκκαθάριση για όσους ιδιοκτήτες είχαν δηλώσει λανθασμένα ή ελλιπή στοιχεία στα δύο έντυπα. Τα νέα εκκαθαριστικά για αυτούς θα εκδοθούν τον Δεκέμβριο. Μέχρι τότε θα πληρώνουν κανονικά τις δόσεις του φόρου που έχει βεβαιωθεί.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com