Σάββατο 4 Οκτωβρίου 2014

Ενοποιήσεις Ταμείων χωρίς ανατροπές σε όρια και συντάξεις

Ενοποιήσεις Ταμείων χωρίς μείωση των κύριων συντάξεων για τους ήδη συνταξιούχους ή αύξηση των ειδικών ορίων ηλικίας για τους “παλαιούς” ασφαλισμένους – που συνταξιοδοτούμενοι θα λαμβάνουν αναλογικά μικρότερες συντάξεις λόγω της εφαρμογής από την 1/1/2015 του νέου τρόπου υπολογισμού (βασική 360 ευρώ + αναλογική) - προανήγγειλε στη Βουλή ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Γ. Βρούτσης.





Ο υπουργός απαντώντας σε επίκαιρη επερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσε ότι το Ασφαλιστικό σύστημα, μετά τις παρεμβάσεις και τα μέτρα που έχουν ληφθεί “πατάει σε στέρεες βάσεις” και “είναι βιώσιμο για τα επόμενα χρόνια” σύμφωνα και με τα πρώτα στοιχεία των Αναλογιστικών Μελετών οι οποίες θα παραδοθούν στα τέλη Οκτωβρίου.

Ο υπουργός ανακοίνωσε, ακόμη, την κωδικοποίηση και απλοποίηση της ασφαλιστικής νομοθεσίας και την έκδοση των συντάξεων “μέσα σε λίγες ημέρες” από τα τέλη του 2015 και μετά με τη λειτουργία Ενιαίου Κέντρου Απονομής Συντάξεων και την ολοκλήρωση της διαδικασίας ψηφιοποίησης του ασφαλιστικού χρόνου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com